Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Tizennégy fotó és egy cukorkompozíció a GYIK-ben

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • KULTÚRA • 2017. június 02. 13:15
Tizennégy fotó és egy cukorkompozíció a GYIK-ben
Az EDÜ keretében megnyílt kiállítás az e-ifjúságról szól

A Gyulai Ifjúsági Központ E-ifjúság című alkotópályázatára beküldött munkákból nyílt kiállítás a GYIK székházában június 2-án, pénteken az Erkel Diáknapok keretében. 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

Tizenöt alkotást állítottak ki az EDÜ keretében a Gyulai Ifjúsági Központban. Ebből tizennégy fotó, egy pedig installáció, cukorból készült, így képzőművészeti munkaként bírálták el. Az alkotások a GYIK E-ifjúság című pályázatára érkeztek be az ország több településéről, két kategóriában. Tematikailag nagy részük arra irányítja rá a figyelmet, miként teszi tönkre a csúcstechnológia a hagyományos emberi kapcsolatokat.

Szabó Enikő, a központ szakmai vezetője lapunknak elmondta, meglepően kevés pályamű érkezett be a kiírásra, aminek az okát pontosan nem tudják, de úgy vélik, a mai fiatalság figyelmét már nem köti le a képzőművészeti tevékenység, a szelfizés elterelte érdeklődésüket a fényképezésről.

Az öt fiatal alkotásait két ismert gyulai fotós, Bagyinszki Zoltán és Pénzes Sándor bírálta el, a megnyitón pedig Ament Balázs, a GYIK vezetője méltatta a felhozatalt. Elmondta, minősítéskor a technikai megvalósítást és a művészi látásmódot, érzékenységet tartották szem előtt. A címadást például a legtöbb munka esetében különösképpen jónak találták. Végül két különdíjat osztottak ki. A fotósok közül Katona Liza Hosszúhétvége című képével aratta a legnagyobb sikert, Erdős Barbara Cukorvirág-térkompozíciója pedig egyedisége miatt részesült kiemelt elismerésben. A többi részvevő (Szabó Renáta, Mák Mercédesz és Szurofka Márton) sem tért haza üres kézzel: ők emléklapot és szóbeli dicséretet, biztatást kaptak a szervezőktől. 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)