Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az olimpia szelleme hatja át a gyulai sportéletet

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2017. június 01. 16:00
Az olimpia szelleme hatja át a gyulai sportéletet
Három település összefogásával rendeznek diákolimpiai döntőt Békés megyében

Egy teljes hétig az olimpia szelleme járja át a gyulai sportéletet. Június 8. és 11. között három rendezvény is ennek jegyében telik majd. A programok közül kiemelkedik a III. Korcsoportos Összevont Labdajátékok Diákolimpia Országos Döntője, amelyről május 31-én tartottak sajtótájékoztatót a békéscsabai városháza Mokos termében.

____Eredeti-P1190512.JPG

A Diákolimpiai döntőt rendező települések képviselői

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Kormos Mihály

Az eseményt megtisztelte jelenlétével Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere, Kónya István, Gyula alpolgármestere, Winter Ilona sokszoros magyar válogatott kosárlabdázó Mezőberény képviseletében, Kiss Tibor, Békéscsaba alpolgármestere, Bíró Csaba, a békéscsabai közművelődési, ifjúsági, oktatási és sportbizottság elnöke, Kormos Mihály, a Békés Megyei Diáksport Egyesület elnöke és Molnár Diána, a Békés Megyei Diáksport Egyesület titkára.

Békéscsaba, Gyula és Mezőberény képviselői a III. Korcsoportos Összevont Labdajátékok Diákolimpia Országos Döntőjéről adtak tájékoztatást, melyet június 8–11. között rendeznek meg.

Kormos Mihály elmondta, a Békés Megyei Diáksport Egyesület a diáksport legnagyobb eseményét csábította a Viharsarokba. A komoly sportdiplomáciai eredmény a megyei és az országos vezetés kiváló kapcsolatának köszönhető.

– Az ehhez hasonló nagy eseményeket rendszerint a nagyvárosok kapják, amelyek egyedüli rendezők. Mi úgy gondoltuk, a három város jobb gazdája tudna lenni ennek a fesztiválnak. Az összefogással azt szeretnék megmutatni a magyar diáksportnak, hogy nagyszerűen tudunk együtt dolgozni.

Kónya István

Kónya István, Gyula város alpolgármestere aláhúzta, tavaly az év eseménye volt a Kis Iskolák Országos Döntője, amelynek Gyula városa adott otthont. A fürdőváros tehát rászolgált arra, hogy ebben az évben is egy nagy esemény házigazdája lehessen.

– A gyulai városvezetés eddig is számos fejlesztést hajtott végre a városi sporttelepen, ezért is vagyunk méltán büszkék arra, hogy újra egy ilyen kiemelkedő eseményt rendezhetünk.

A beszámolókból kiderült, hatvannyolc csapat érkezik a három városba, hogy megmérettessék magukat négy sportágban. Békéscsaba a kézilabda- és a röplabdacsaták helyszíne lesz, Mezőberényben a kosárlabda virtuózai csapnak össze, míg Gyulán, az Id. Christián László Városi Sporttelepen a labdarúgás legjobbjai versengenek majd egymással.

A döntő résztvevői nem csak az érmekért és a sikerekért versenyeznek. A diákolimpiai játékok tanulmányi versenynek számítanak, így az első három helyezett csapat tagjai tíz ponttal lesznek gazdagabbak. Ennek a továbbtanulást illetően lehet jelentősége.

Kormos Mihály aláhúzta, a mérkőzések között a három település igyekszik minél tartalmasabb időtöltéssel megajándékozni a „modern kor gladiátorait”.

A békéscsabai központi megnyitó után minden „válogatott” elfoglalja majd helyét a rendező városban, és másnap útjára indul Békés megye legnagyobb diáksportrendezvénye, amelyet három város összefogása repít majd az év rendezvénye díj felé.

Gyulán azonban két másik rendezvény is az ötkarikás világesemény előtt tiszteleg. Június 10-én a Kicsik Nagy Olimpiája elnevezésű óvodásversenyt rendezik meg, amelyben Gyula város legkisebbjei tehetik próbára ügyességüket.

Ugyanaznap a Győrben útjára induló Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált népszerűsítő olimpiai láng is a fürdővárosba érkezik. A fáklyát a Rondella színpadán fogja átadni a város vezetése.

GYULAI HÍRLAP • 2017. június 01. 16:00
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)