Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hivatalosan is megnyitották a Gyulai Virágok Fesztiválját

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2017. május 13. 21:20
Hivatalosan is megnyitották a Gyulai Virágok Fesztiválját
Gyula és Csopak polgármesterei köszöntötték a vendégeket

Hivatalosan megnyitották a Gyulai Virágok Fesztiválját május 13-án. A programok már 10 órakor elindultak a virágvásárral, de koncertekkel, kézművességgel és fotókiállítással is várták a kilátogatókat. A megnyitón Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere, valamint a fesztivál díszvendégének, Csopak városának polgármestere, Ambrus Tibor köszöntötték a vendégeket.

Görgényi Ernő, Gyula és Ambrus Tibor, Csopak polgármestere köszöntötte a vendégeket

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

– A Gyulai Virágok Fesztiválját már másodjára rendezzük meg, de sokkal régebbi múltra tekint vissza – mondta Görgényi Ernő. – 2001-ben indult el a Gyulai Virágok Vasárnapja elnevezésű rendezvény, amely annyira népszerűvé vált, hogy tavaly úgy döntöttünk, egy háromnapos fesztivállá bővítjük. A pénteki nap a szakmai programokról szólt, a szombat és vasárnap pedig a szórakoztató programoké és a virágvásáré lesz.

Gyula városvezetője kiemelte, hogy ez a rendezvény nem jöhetett volna létre, ha a gyulai polgároknak nem lenne szívügye a zöldfelületek igényes kezelése és a virágosítás. Hozzátette, hogy mindig van mit tanulni, ezért díszvendégeket hívnak a Gyulai Virágok Fesztiváljára: a tavalyi évben Balatonfüred volt a díszvendég, idén pedig Csopak települését kérték fel a posztra.

– Lehet, hogy közhelynek hangzik a mondás, miszerint „aki a virágot szereti, az rossz ember nem lehet”, de a gyulai embereken látszik, hogy szeretik a virágokat, és nemcsak a ma délelőtti kiállításra gondolok, hanem a városban sétálva láttuk a tereket és a virágágyásokat, amelyek szépítik a települést – fogalmazott Ambrus Tibor, aki köszöntője végén összegezte azokat a tulajdonságokat, amelyekben Gyula és Csopak hasonlók: ilyenek a virágok és víz szeretete, valamint a turizmus központi szerepe a települések életében.

A szombat este Hevesi Tamás nagyszabású koncertjével és egy tűzijátékkal folytatódott, de a virágvásár vasárnap is folytatódik, valamint díjazni fogják a fesztivál legszebb kiállítósátrát is.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)