Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nem kell félni a fogorvostól!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2017. május 10. 14:05
Nem kell félni a fogorvostól!
Fogászati szűrőbusz érkezett Gyulára

Ezúttal nem fúrták, húzták vagy tömték a fogakat a Gyulai Implom József Általános Iskola udvarán, ahol május 10-én fogászati szűrőbusz várta a fürdővárosi általános iskolásokat. A buszon dr. Tóth Tünde átnézte a nebulók fogait, és ha kellett, tanácsot adott azzal kapcsolatban, mit érdemes egy hagyományos fogorvosi rendelésen is megnézetniük.

____Eredeti-alap__8_.jpg

Dr. Tóth Tünde nézte át a gyermekek fogait

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

– Nem kell félni a fogorvostól, mert nem bánt, csak kifúrja a fogat – jelentette ki nyugodtan lapunknak az alsós Zimbran Anna, akinek már korábban egyszer betömték a fogát.

Osztálytársa, Rozek Tamás hozzátette: ő sem aggódik a fogorvosnál töltött percek miatt, és mikor kilépett a buszból, örömmel közölte: a fogai egészségesek, és fogszabályzóra sem lesz szüksége. Elárulta: a doktor néni azt mondta neki, hogy a nemrég kinőtt fogait még a korábbiaknál is alaposabban kell mosnia.

Kertes Gabriella, az intézmény igazgatója lapunknak elmondta, a lehetőség a helyi Egészségfejlesztési Irodának köszönhetően állt a diákok rendelkezésére.

– Nagyon örülünk, hogy az iskolánk lehetett a házigazdája a programnak, mert fontosnak tartjuk a tanulók egészségre nevelését. A szűrőbusz szolgáltatásait 10-től 15 óráig lehet igénybe venni az iskolánk udvarán – tette hozzá az intézményvezető.

A szervezők képviseletében jelen lévő Rozek Anikótól megtudtuk, a szervezők szerint egy ilyen lehetőség arra is kiváló, hogy a fiatalok többet megtudjanak fogaik állapotáról, és hozzászokjanak ahhoz, hogy minél sűrűbben megjelenjenek egy-egy hasonló szűrésen. A tervek szerint az iroda a jövőben is meghívja majd az országot járó szűrőbuszt a fürdővárosba.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)