Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ismét összegyűltek a Gyula Városért Baráti Kör tagjai

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2017. április 23. 15:00
Ismét összegyűltek a Gyula Városért Baráti Kör tagjai
Az egyesület Arany Jánosról is megemlékezett a fürdővárosban

A Gyula Városért Baráti Kör hosszú évekkel ezelőtt azért jött létre, hogy az ország különböző településein élő és dolgozó, fürdővárosból elszármazott gyulaiak minél többet segíthessenek a városnak és az itt élőknek. Április 22-én megtartott idei közgyűlésükről és találkozójukról az egyesület elnökét, dr. Varga Erzsébetet kérdeztük.

____Eredeti-IMG_4848.JPG

A kastélyban Arany Jánosról hallhattak érdekességeket a baráti kör tagjai

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Dr. Varga Erzsébet, az egyesület elnöke 

Az elnök kiemelte: a jelenlegi tagok már nem olyan aktívak, mint korábban, de továbbra is minden évben hazajönnek, és eltöltenek egy közös napot a fürdővárosban.

– Az egyesületünknek két tagozata is van: egy nagyon aktív budapesti, amely egy 15–20 fős, rendszeresen összejáró táraság, és mellette egy szegedi is. Az éves közgyűlésen a városvezetők minden alkalommal beszámolnak az előző évi fejlesztésekről, megnézzük az átadott új épületeket. Tavaly az Almásy-kastélyt, korábban a Vigadót tekintettük meg – emelte ki dr. Varga Erzsébet.

Az esemény idén is közgyűléssel indult, melyen a budapesti tagozat tagjai beszámoltak előző évükről, majd – a pénzügyi beszámolók és az alapszabállyal kapcsolatos módosítások megvitatása után – a kastély felé indultak a találkozó résztvevői.

Az idei eseményen téma volt Arany János születésének 200. évfordulója. Ennek apropóján a kastélyban délután Beszterczey Attila színművész szavalt Arany-műveket az egybegyűlteknek, majd Fodor György, az Erkel Ferenc gimnázium tanára ismertetett egy-egy érdekességet a költő életéből.  

Az eseményt, ahogy minden évben, közös vacsorával zárta a baráti kör.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)