Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Gyula Városért Baráti Kör elnöki tisztét ezentúl dr. Varga Erzsébet tölti be

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2014. április 12. 22:00
A Gyula Városért Baráti Kör elnöki tisztét ezentúl dr. Varga Erzsébet tölti be
A gyulai tisztújító közgyűlésen dr. Görgényi Ernő tájékoztatta a tagokat a város gazdasági helyzetéről
Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő

Jó hangulatban zajlott a Gyula Városért Baráti Kör tisztújító közgyűlése a Mogyoróssy János Városi Könyvtár földszinti előadótermében. Az ülésen gyulai, budapesti és szegedi tagok is képviseltették magukat. Az egybegyűlteteket dr. Görgényi Ernő polgármester tájékoztatta a város gazdasági helyzetéről és az elmúlt időszak legfontosabb beruházásairól.

A városvezető kifejtette: örömére szolgál, hogy a gyulai gyökerek közösségszervező erővé váltak. Az elszármazott gyulaiak egyebek mellett a Komló Szállóról, az egykori 1. számú általános iskola épületének sorsáról, a városi sportéletről, valamint a Gyulahús Kft.-ről érdeklődtek a polgármestertől.

A közgyűlésen új elnököt, gyulai alelnököt és budapesti alelnököt választottak a tagok. Az elnöki tisztet – dr. Merksz Istvánné helyett – ezentúl dr. Varga Erzsébet tölti be. Christián László lemondása után a gyulai alelnök Szilágyiné Tóth Erzsébet lett, míg Kiss János helyett dr. Merksz Istvánnét választották meg fővárosi alelnöknek.

Dr. Merksz Istvánné lapunk kérdésére elmondta: bízik abban, hogy a vezetőségváltással új lendületet kap az egyesület, és fiatalokat is be tudnak vonni a szervezet életébe. Az elnöktől megtudtuk: tavaly számos, borkóstolással egybekötött irodalmi esten és kiállításon vettek részt az elszármazott gyulaiak. A legjobban sikerült rendezvény Bagyinszki Zoltán fotográfus estje volt – tette hozzá.

– Jó ide hazajönni, azt látom, hogy gyönyörű minden. Ilyenkor azt gondolom, hogy de jó lenne hazaköltözni – mesélt szülővárosához fűződő érzéseiről dr. Merksz Istvánné.

– A külsőségek alapján azt érzi az ember, hogy Gyulán pezseg az élet. A turizmus és az élelmiszeripar területén is komoly változások történtek, ez látszik a városon – válaszolta lapunk kérdésére dr. Márai Géza. Az elnökségi tag szerint a baráti kör fő célja a jövőben a közösség megtartása lesz, ugyanakkor a közösségi feladatkörön túl azt is fontosnak tartják, hogy gazdasági területen is segítsék a várost, keressék az együttműködés lehetőségét.

– Szerdán tartok előadást a Civil Szolgáltató Központban az agráriumot érintő fejlesztési, európai uniós, illetve minőségtanúsítási lehetőségekről. A város számára az egyik, turizmushoz is kapcsolódó kitörési pont az élelmiszer-termelés megalapozása lehet – ecsetelte dr. Márai Géza.

A baráti kör délután kisvonattal tett városi körsétát, majd idegenvezetővel járta végig a gyulai vár kiállítótermeit. Este a szokásokhoz híven táncos, vacsorával egybekötött esten idézték fel gyulai emlékeiket a tagok.

          

Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)