Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Közgyűlést tartott a Gyula Városért Baráti Kör

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Cs. É. • HÍREK • 2016. március 16. 09:00
Közgyűlést tartott a Gyula Városért Baráti Kör
Az egyesület működésének új alapokra való helyezése volt a tanácskozás fő témája
Az elmúlt időszak eseményeinek beszámolója, a tagság koordinálása, az elnökségi mandátumok személyi változása, a tisztségek időtartama, valamint a jövőbeli tervek is napirenden voltak a Gyula Városért Baráti Kör közgyűlésén.
____Eredeti-gyula_var_bar_kor_cse.jpg

A Gyula Városért Baráti Kör közgyűlése

Fotó: Gyulai Hírlap – Csomós Éva 

A gyulaiak mellett budapesti és szegedi tagokkal is rendelkező Gyula Városért Baráti Kör Egyesület március 14-én tartotta hagyományos éves közgyűlését a polgármesteri hivatal kis tanácstermében. A 9 órakor kezdődő esemény fő témája az egyesület működésének új alapokra való helyezése volt, melyben a tagság koordinálása mellett a közösség megtartása kapott kiemelt szerepet.

Dr. Varga Erzsébet elnöki köszöntője és az elnökségi beszámoló után a jelenlévők megszavazták a jegyzőkönyv vezetőit és hitelesítőjét, majd a helyi képviselet, azt követően pedig a budapesti tagozat számolt be az elmúlt időszakban végzett tevékenységéről.

– A mi tevékenységünk nem látványos – mondta dr. Varga Erzsébet elnök –, mert nekünk, akik itt élünk, természetes, ami a városban történik.

Az egyesületi tevékenységek ismertetése mellett a jövőbeni pályázati lehetőségek is felmerültek, melyek a közösség és a város közti kapcsolat erősítését segíthetnék elő.

– A lokálpatriotizmusba érdek nélkül kell beleöregedni – állapította meg a jegyzőkönyvet vezető dr. Márai Géza, amikor a közösség tagjainak korosztályos kérdései kerültek szóba.

A közgyűlés során elhangzott, hogy elkészült az egyesület új alapszabálya, amely szerint a következő tisztújító ülésen már 4 évre választják meg a tisztségeket betöltő személyeket, az elnökségi tagok között pedig a budapesti és a szegedi különítmények tagjai is szerepet kapnak.

Az 1990-es évek végén egy baráti társaság által alakult egyesület elszármazott tagjai havi rendszerességgel tartják egymással a kapcsolatot a fővárosban.

– Igyekszünk havonta összejönni, a korosztályunk is kívánja, hogy a régi gyulaiakkal összetalálkozzunk. Van néhány társunk, akik figyelik a rendezvényeket, és ha gyulai megmutatkozását fedezik fel Pesten, akkor plusz programokat is szerveznek. Így mi az általuk szervezett kiállításokra és fellépésekre is elmegyünk – mondta lapunk érdeklődésére a fővárosi elnöki tisztet betöltő Merkszné Juhász Emőke.

– Nagyon sokféle területről jött össze a társaság, tavaly elindítottunk egy „Forró szék” nevű sorozatot is, amelyben egy-egy érdekes sorsú barátunkkal beszélgetünk el a többiek előtt, én játékokat is ki szoktam találni, így ezeken a találkozókon elég jól érzi magát a rendszeresen jelenlévő 15-20 fős társaság. De az ilyen éves közgyűlés mindig jó apropót ad arra, hogy mi is Gyulára jöjjünk – toldotta meg Merkszné Juhász Emőke.

Az egyesület tagjait a közgyűlés után ebéd, majd 14 órától az Almássy-kastély megtekintése várta, este pedig a Komlóban vacsorázva beszélgethetik át novemberig megvalósítandó terveiket, ugyanis közgyűlés formájában legközelebb akkor találkoznak.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)