Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Környezetvédelemmel kapcsolatos tudásukat mérték össze a város felsősei

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2017. március 28. 17:18
Környezetvédelemmel kapcsolatos tudásukat mérték össze a város felsősei
A Lékó Ilona Környezetvédelmi Emlékversenyt 21 éve rendezi meg a „Lila” iskola

Ahogy arról lapunk is beszámolt, március 27-én délután került sor a 21. Lékó Ilona Környezetvédelmi Emlékverseny óvodások számára meghirdetett rajzpályázatának és az alsó tagozatos tanulók részére kiírt kézművespályázatának eredményhirdetésére. A program folytatásában, az esemény másnapján a város felsősei mérték össze környezetvédelemmel kapcsolatos tudásukat a „Lila” iskolában.

a diákok hét feladatot oldottak meg a verseny során

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Mint a helyszínen megtudtuk, a városi kihívásra háromfős csapatokkal neveztek a helyi általános iskolák. A diákoknak szánt komplex feladatsor hét feladatból állt, amelyben ezúttal elsősorban a Föld történetét tekintették át a kérdéssorok alkotói.

Akadtak kérdések az ember megjelenése előtti és utáni korszakokból, de mellette a bolygó kizsákmányolásáról és az egyes környezetvédelmi tevékenységgel kapcsolatos ismereteikről is számot adhattak a diákok. A feladatok típusai között akadt rejtvény, képelemzés, teszt és olyan kihívás is, amely szóbeli előadás során mérte fel a csapatok felkészültségét.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Szegedi Réka, az 5. számú általános iskola egyik versenyzője lapunknak elárulta: tavaly még segítőként, idén már versenyzőként vett részt a megmérettetésen.

– A tanárom kért fel, hogy induljak, és én azonnal igent mondtam, mivel nagyon szeretek versenyezni. Erre a kihívásra úgy érdemes készülni, ha átnézzük az idei könyveket, és végiggondoljuk a környezetvédelemmel kapcsolatos ismereteinket is. A csapatunkban lesznek nyolcadikosok is, a végzősök anyagáért ők felelnek majd, én pedig a hetedikes anyagból készültem – tette hozzá a verseny egyik ifjú indulója.

A délutáni kihívás zsűrijét Boldog Gusztáv, a Körös-Maros Nemzeti Park Kígyósi Puszta Tájegység Természetvédelmi Őrkerületének vezetője, Bányai György, a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. üzemvezető-helyettese és Japport Magdolna, a KÖVIZIG pályázati előadója alkották.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

A program  harmadikosok környezetvédelemről szóló előadásával indult, amiből minden néző megtudhatta, miért kell elzárnunk a csapot, amikor nem használjuk és azt, hogy miért ne dobjuk el az utcán a szemetet. A verseny Szilágyi Teréz intézményvezető-helyettes köszöntőjével indult, aki kiemelte: az ember használja, elhasználja és kihasználja a természet erőforrásait.

– Fontos, hogy megismerjétek a környezetvédelemmel kapcsolatos tennivalókat, lehetőségeket. A verseny kezdete óta eltelt 20 év is bizonyítéka annak, hogy a környezetvédelemről nem lehet eleget és elégszer beszélni és tenni – hangsúlyozta Szilágyi Teréz.

A megnyitó után az esemény a feladatlapok kitöltésével folytatódott, majd a munkával telt órák után a szervezők eredményhirdetéssel, a dobogós diákok pedig a jól megérdemelt ünnepléssel folytatták a délutánt.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)