Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az angolok a szomszédban sem kérnek a szexből

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E./MTI • KULTÚRA • 2017. március 29. 15:15
Az angolok a szomszédban sem kérnek a szexből
Angol vígjátékot mutat be a Békéscsabai Jókai Színház március 31-én

A Csak semmi szexet, kérem, angolok vagyunk! „csupán” egy abszurd humorú vígjáték, nem kell tehát komolyan venni. A darabot pénteken, március 31-én mutatják be a Békéscsabai Jókai Színházban. 

____Eredeti-csaksemmiszexet.jpg

Az angolok már csak ilyenek...

Forrás: internet

Merő Béla, a darab rendezője az MTI-nek elmondta: harminc éve Zalaegerszegen megrendezte már a vígjátékot, de azóta teljesen megváltozott az elképzelése a mű színreviteléről. Mint mondta, felületes volt, a darab sajátos poéntechnikájából akkor még sok mindent nem vett észre. Korábban Korcsmáros György és Bőhm György fordítását használták, most a Prekop Gabrielláét, ez is értelmezésbeli változást eredményezett. Utóbbi ugyanis jobban visszanyúlik az eredeti szöveghez, például nem aktualizálja a poénokat.

– A produkcióban hét ajtó van – magyarázta a rendező. – Folyamatos ezért a mozgás a színen. Egyszer megszámolták, hogy a Bolha a fülbe című darabban kétszázhetvenhatszor nyitották ki és csukták be az ajtókat. Ebben az előadásban ennél jóval több a belépés. Ha valamelyik szereplő másodperceket téveszt, baj lesz. Ez a darab mesterségbeli vizsga az összes résztvevő számára – fogalmazott Merő Béla. Elmondta, Egyed Zoltán díszleteit a pink szín utalja, és nem véletlenül. A cél az volt, hogy jelképe legyen a szövegből előtörő elfojtott szexualitásnak.

 

____Eredeti-csaksemmiszexet2.jpg

A pink színű díszlet az elfojtott szexualitásra utal. A kép az olvasópróbán készült.

Fotó: Békéscsabai Jókai Színház

Anthony Marriot és Alistair Foot vígjátéka az 1970-es évek egyik legnagyobb londoni sikere volt, a Guinness-rekordok könyvébe is bekerült. A történet szerint egy fiatal pár épp új, közös életet kezdene egy bank fölötti szolgálati lakásban, amikor véletlenül kereskedelmi mennyiségű illegális pornókazetta kerül az otthonukba. A bonyodalmak ebből adódnak.

A főbb szerepeket Komlóssy Kata színész-hallgató, Czitor Attila, Nagy Erika, Csomós Lajos, Jancsik Ferenc, Nagy Róbert és Szabó Lajos alakítja.

Az idei szezon előadásaira a jegyek elkeltek. A következő évadban a darabot a nagyszínpadon játsszák.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)