Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Lassan befejeződnek a felújítási munkálatok a Napsugár Idősek Otthonában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2017. március 28. 13:04
Lassan befejeződnek a felújítási munkálatok a Napsugár Idősek Otthonában
Tizenkét fürdőszobát újítottak fel az intézményben

Dr. Görgényi Ernő polgármester, Alt Norbert alpolgármester és Kiss Szabolcs, a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézményének​ vezetője tartottak sajtótájékoztatót március 28-án a Napsugár Idősek Otthonában. Az elöljárók közölték, hamarosan befejeződnek az intézmény felújítási munkálatai. 

kiss szabolcsdr. görgényi ernő és alt norbert

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

– A 2016-os évben – az önkormányzattal közösen – arra pályázott intézményünk, hogy a Napsugár Idősek Otthonában megvalósulhasson egy fejlesztés – mondta Kiss Szabolcs. – Mindenki elkötelezett arra, hogy a gondoskodást ne csak szavakban, hanem tettekben is kifejezze. Ennek érdekében nyújtottunk be pályázatot a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz, amellyel 20 millió forintot nyert a város. Korábban nem az ápolásnak megfelelő fürdőszobák lettek kialakítva, a falak felvizesedtek, a kinti burkolatok pedig feláztak.

– A pályázat segítségével ezeket a hibákat kijavítottuk, összesen tizenkét fürdőszobát tudtunk átalakítani. Szélesebb nyílászárókat építettünk be, s így már kerekesszékesek is könnyedén meg tudják közelíteni a mosdót. A fürdőszobákban korábban vaskádakat helyeztek el, ezek balesetveszélyesek voltak, a felújítás után viszont már a jogszabályoknak is megfelelünk.

Dr. Görgényi Ernő hozzátette, a 20 millió forint mellé 1 millió forint önerőt biztosítottak. A gyulai idősügyi ellátásban az önkormányzatnak jelentős szerepe van, igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb szintű ellátást nyújtsák. Ennek fontos része, hogy a személyi feltételek és a szakember-szükséglet is ki meglegyen.

A tájékoztató után, a sajtó képviselőit az intézményvezető vezette körbe, hogy bemutassa a fejlesztéseket.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)