A zsűri a bor tisztaságát és színét is megvizsgálta
Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter
Szatmári Sándor, az esemény szervezője és szakmai vezetője lapunknak elárulta: versenyük már nem csupán gyulai, hiszen a környék több településéről érkeztek nevezők.
– Gyula mellett Újkígyósról, Békéscsabáról és több környékbeli településről is jönnek vendégeink. Természetesen őket is szívesen látjuk az eseményen, ahogy a borok több fajtáját is. A fehérborok és a vörösborok mellett desszertborokkal is indulhattak a versenyzők. Ezek között a leggyakoribb a meggy, de találkoztunk már almaborral, ribizlivel és még fügéből készült borral is – emelte ki az esemény szervezője.
A versenyen háromfős szakmai zsűri és háromfős társadalmi zsűri bírált, melyek elnöke a hagyományokhoz hűen Takács Ferenc volt. A zsűri tagjaitól tudtuk meg, hogy a bor íze mellett annak tisztaságára és színére is figyelnek majd. A szabályok szerint a díjazottak bronz, ezüst és arany minősítéssel térhettek haza.
A közönség soraiban ezúttal is a versenyzők és az őket kísérő barátok és családtagok foglaltak helyet, akik a zsűrizés pillanatait kvaterkázással és a magukkal hozott finomságok elfogyasztásával töltötték. A pontozások közötti szünetet a Magyarvárosi Népdalkör nótái és az estére meghívott cigányzenekar színesítette. A vendégül látott fiatalok és örök fiatalok nótával, valamint tánccal zárták a borverseny éjszakáját.