Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nem volt keserű a méz Pély Barna koncertjén

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. KULTÚRA • 2017. március 05. 15:00
Nem volt keserű a méz Pély Barna koncertjén
A zenész szólóestet adott a Gyulai Várszínház Kamaratermében

Nem túlzás azt mondani, hogy színültig megtelt a Gyulai Várszínház kamaraterme március 3-án, amikor Pély Barna adott koncertet a zeneszerető közönségnek. Jól ismert slágerek és új dalok, ezek összességéből állt össze az előadás, amely garantált szórakozást nyújtott a rajongóknak és a laikusoknak egyaránt.

pély barna

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Pély Barna a TV2 Kifutó című tehetségkutatójában tűnt fel, amelyet megnyert. Nem szakadt el később sem a kereskedelmi televíziótól, hiszen 2003-tól három éven át volt zsűritagja a Megasztárnak – itt ragadt rá a szállóigévé váló „Nem jött át” mondat –, de zenei karrierje már 1999-ben beindult, az azóta megannyi slágert szállító United együttessel.

Előadói estjén elhangzottak ezek a számok is, de elsősorban a 2011-ben alakult B The First elnevezésű indie rock banda zenéit hallhatta a gyulai közönség. A zenész pszichedelikus rockként aposztrofálta a stílust, de a gitárral és egy looper pedállal kísért koncerten fellelhető volt némi rhythm & blues és jazzvonulat is. A Fears vagy a Dressed to kill zenék is kiválóan megállták a helyüket szólóelőadásban is.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Mérföldkő volt a zenekar és Pély Barna életében is a You told that you loved me című muzsika, amellyel bekerültek az Eurovíziós dalfesztivál selejtezőjébe, ott pedig egészen a legjobb 16-ig jutottak. A dalszerző elárulta a gyulai közönségnek, hogy éveken keresztül próbálkozott különféle dalokkal magyar nyelven, de sosem válogatták be, egészen addig, amíg a fenti számot angol nyelven jutatták el a döntőbírákhoz.

A nézőtéren ülők számtalanszor be lettek vonva a koncertbe: hol tapssal, hol pedig közös énekléssel kellett „kisegíteni” az előadót. A Keserű méz bulihangulata és a Végső vallomás lírai hangzása is megmozgatta a közönséget, de a kevésbé ismert daloknál is kaptunk segítséget, hogy hogyan szállhatunk be az éneklésbe.

Összességében egy hangulatos estén van túl a kamaraterem közönsége, amelyen Pély Barna tehetségéről és közvetlenségéről – a koncert végén egy szelfi is készült a színpadról – is tanúbizonyságot nyerhettünk. Azt pedig biztosan senki sem mondta, hogy nem jött át.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)