Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Sarkadi és vésztői dílerek ellen emeltek vádat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2017. február 22. 16:00
Sarkadi és vésztői dílerek ellen emeltek vádat
A Békés Megyei Főügyészség végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta

Kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a Békés Megyei Főügyészség egy sarkadi nővel és egy vésztői férfival szemben, akik 2015 augusztusa és októbere között három millió forintnyi kábítószert értékesítettek. A szállításban segédkező társuk ellen szintén vádat emeltek.

A megyei főügyész, Veress Gabriella február 22-i közleményében felidézi: a vádlottak 2015 nyarán állapodtak meg abban, hogy a sarkadi nő által beszerzett kábítószert a vésztői férfi megvásárolja, majd értékesíti.

A nő 2015 augusztusa és októbere között kilenc ízben szerzett be 100-100 gramm pentedron nevű kábítószert tartalmazó anyagot, alkalmanként 240 ezer forintért. Társa ezt 300 ezer forintért vette át, majd eladta. A férfi a 900 grammnyi kábítószert legkevesebb 2,7 millió forintért értékesítette.

A nő november 14-én sógorával, az ügy harmadik vádlottjával újabb adag, csaknem 100 grammnyi kábítószert vásárolt 240 ezer forintért. Az anyagot másnap gépkocsival vitték volna Vésztőre, a nyomozók azonban elfogták őket a település külterületén. Harmadik társukon a lakásán ütöttek rajta. A férfi nem sokkal előtte a kandallóba dobta a kábítószer-kereskedéshez használt mérleget, hogy eltüntesse a nyomokat.

A közlemény kiemeli: a kereskedéssel érintett anyag 171,5 gramm pentedront tartalmazott, ami 17,15-szöröse a jelentősnek számító mennyiség alsó határának.

A Békés Megyei Főügyészség a terhelteket jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja. A nőt és a két férfit 5 évtől 20 évig terjedő, illetve életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélhetik.

A főügyészség mindhárom büntetett előéletű vádlott esetében végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. A kábítószer-kereskedők ellen vagyonelkobzást is kezdeményeztek az általuk fejenként megszerzett mintegy 3 millió forintra.

A Gyulai Törvényszéken folytatódó eljárást az első- és másodrendű vádlottak előzetes letartóztatásban várják.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)