Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Orvos az oviban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2019. május 14. 13:00
Orvos az oviban
Abdul doktor tartott előadást a máriafalvai óvodában

a gyerekeknek abdulrahman abdulrab mohamed tartott előadást

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Orvos az oviban címmel mutatta be munkáját a máriafalvai óvodába járó apróságoknak dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed gyermekorvos május 14-én. 

A helyszínen Makráné Gombkötő Zita tagintézmény-vezető lapunknak elmondta: azért tartották fontosnak az előadás megszervezését, hogy az óvodába járó gyerekek az egyes szakmák képviselőitől, első kézből ismerhessék meg a legnépszerűbb foglalkozásokat. Hozzátette: ha az esemény sikeres lesz, később is rendeznek majd hasonlót. 

– Már korábban is hívtunk meg előadókat és a jövőben is tervezzük. A kicsik sokat járnak orvoshoz, ahol nem mindig vannak jó tapasztalataik, hiszen egy-egy betegség miatt kerülnek oda. Ezen szerettünk volna segíteni – ismertette az óvoda vezetője.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Abdul doktor kérdésünkre elárulta, hogy az előadáson a gyermekek nyelvén igyekszik megfogalmazni mindazokat a feladatokat, amikkel az orvosi hivatás jár. A gyermekosztály orvosa a napi teendők bemutatása mellett a szükséges eszközöket is megmutatta és a szakma szépségeiről is szót ejtett a gyerekeknek. 

– Nagyon fontos hogy az orvos közel álljon a gyermekekhez és segítse őket abban, hogy ne féljenek tőlünk. Amellett, hogy bemutatom a munkánkat és az eszközöket, igyekszem minden kérdésre is válaszolni, hogy a gyerekek tudjanak arról, mi azért vagyunk hogy segítsünk nekik – emelte ki az orvos. 

A gyerekek az előadásért egy különleges ajándékkal is kedveskedtek a doktornak, aki egy rajzokkal díszített orvosi köpenyt vehetett át a rendhagyó előadásért cserébe.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)