Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Néptánccal mozgatták meg a Béke sugárúti ovisokat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2017. február 15. 18:40
Néptánccal mozgatták meg a Béke sugárúti ovisokat
Az eseményt egészségnevelési programja keretében valósította meg az intézmény

Várunk minden kedves anyukát, apukát, nagyszülőt! – ez állt a gyulai Béke sugárúti óvoda plakátján, amellyel legújabb rendezvényüket népszerűsítették az óvoda falain belül. A különleges, néptánccal eltöltött nap egészségnevelési programjuk keretében valósult meg február 15-én. Az esemény címe ezúttal Népi gyermekjátékok és táncok volt, amihez Hováth Péter táncpedagógus szolgáltatta a szakmai segítséget.

____Eredeti-GYHRCSD_0007.JPG

Így ropták a Béke sugárúti ovisok a Vigadóban 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A tradicionális délelőtt az egészségnevelés program harmadik állomása volt, és a nagy érdeklődére való tekintettel ezen a napon a gyulai Vigadóba hívta a kicsiket és a nagyokat az intézmény kollektívája. A kislányok kékfestőben, a kisfiúk ünneplő ruhában adták meg a módját a zenés-táncos mulatságnak.

A táncházról és az eseményről Bajóné Aradszki Anettet, a program egyik szervezőjét kérdeztük: – A Béke sugárúti ovi arculatának megfelelően kiemelt szerepet kap a mindennapokban a biztonságos közlekedésre és az egészséges életmódra nevelés. Kiemelt programként havonta rendez az óvoda egy egészségnapot, melyet a februárban a mozgás szeretetével kötöttünk össze – árulta el lapunknak az óvodapedagógus.

 

____Eredeti-GYHRCSD_0073.JPG

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A mozgás ezúttal a néptánc által valósul meg, mely egy kicsit hangolódás is az azt követő népi hagyományokat is ápoló óvodai farsangi mulatságunkra. A programon valamennyi óvodásunk részt vesz, a legkisebbektől a legnagyobbakig. A lányoknak kötelező a szoknya, és a hajfonatok sem maradhatnak el. Természetesen a fiúk is alkalomhoz illően öltöznek – tette hozzá Bajóné Aradszki Anett.

A program elején a pedagógus azt is kiemelte: ezen a napon élő zenés kísérettel csendülnek fel a Vigadó falai között a gyermekek által már ismert népdalok, rigmusok, és nem marad majd el az új dalok tanítása sem. Az esemény célja az intézmény hitvallása szerint, hogy a gyermekek megismerkedjenek a néptánc alaplépéseivel, a közös éneklés csodás erejével, a népi játékok vidám hangulatával, és közben a mozgás segítségével új ismereteket, élményeket szerezzenek.

 

____Eredeti-GYHRCSD_0053.JPG

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)