Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Figyeljünk oda szobanövényeinkre!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi FerencMAGAZIN • 2017. február 05. 07:00
Figyeljünk oda szobanövényeinkre!
A cserepes növények napfénymentes időszakokban nagyobb gondoskodást igényelnek
____Eredeti-szobanovenyek.jpg

KÉPÜNK ILLUSZTRÁCIÓ

Forrás: lifehack.org

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

Lehet, talán napjainkban a szobanövénybarátok megszólítás lenne a helyes, mondván az időjárás messze gyermekkorom általánosságát idézi fel. A szobanövények ápolása a napfénymentes időszakokban nagyobb odafigyelést igényel.

Amennyiben fűtetlen szobában tartjuk őket, 6-7 foknál ne legyen hűvösebb, mert könnyen károsodhatnak. Érdemes az esetlegesen fűtött helységeket ilyen helyekre szellőztetni, így emelkedik egy kissé a hőmérséklet, és a fokozódó élettevékenység „megmozgatja” egy kicsit növényeink „vérkeringését”, illetve növeli az ellenálló képességüket is. Mint már korábban jeleztem, a tápoldatozást alkalmazzuk, főleg a virágzásban vagy virágzás előtt álló növényeinknél.

Az elraktározott zöldségekre is figyeljünk oda, és ha kell, válogassuk át őket, hogy ne menjenek tönkre idő előtt. A gumós, rizómás növényeinket is vegyük szemügyre, és az ültetésre való előkészítésüket is megfontolhatjuk. A dália- és kannatöveket szét lehet osztani, és ha van rá lehetőségünk, akár becserepezhetjük, így várhatjuk, amikor beöntözve megindítjuk az új életüket, mellyel megörvendeztetnek minket. A gyönyörűséges dáliák talán az utóbbi években mellőzöttek egy kicsit, pedig szerelmünk hajában is gyönyörű, mint majdan sírjainkon is.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)