Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Idén is várnak a garantált programok a kastélyban és a gyulai várban!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.KULTÚRA • 2017. január 10. 09:00
Idén is várnak a garantált programok a kastélyban és a gyulai várban!
Női szalon, régi filmek és solymászbemutató is szerepel a programkínálatban
A jelek szerint ebben az évben is érdemes lesz látogatni a gyulai kiállítótereket, amelyek 2017-ben is számos garantált programmal készülnek az oda látogató fiatalok és idősek számára. Hogy pontosan milyen szórakozási lehetőségeket nyújt majd a gyulai vár és a felújított kastély, arról a fenntartó egyik rendezvényszervezőjét, Illikné Kukla Ildikót és az intézmény sajtóreferensét, Fábián Tamást kérdeztük.
____Eredeti-kastely_garantalt_GYH.jpg

 

Fotó: Gyulai Hírlap 

A szervező elmondta, tavaly ősz óta már vannak a kastélyban programok, amiket a tervek szerint idén már ingyenesen látogathat a nagyközönség.

– Minden hónap első szombatján Játékos szalondélután várja majd a látogatókat. Ekkor a kávézóban békéscsabai partnerünk jóvoltából régi és új kártyajátékokat és társasjátékokat használhatnak majd a szórakozni vágyók. Ezeken a napokon pincetárlattal is készülünk, amin a vendégeink benézhetnek az épület alagsorába is, ahol munkatársunk mond el nekik néhány érdekességet a régi időkből – emelte ki Illikné Kukla Ildikó.

A programok egyik ötletgazdája hozzátette: emellett minden hónap második szombatján Női szalonnal készülnek, ahol közös kézimunkára várják a hölgyeket. A szervezők célja, hogy a kis alkotóközösség később klubbá formálódjon. A csoportba kezdőket és haladókat is szeretettel várnak, akik varrhatnak, köthetnek és hímezhetnek is a kis közösségben.

A következő héten, minden hónap utolsó előtti szombatján barokk kori alkotóházzal kedveskednek a látogatóknak, ezen a napon régi idők kosztümös filmjeit vetítik 16 órától. A hónapok utolsó szombatjain pedig újra a Női Szalon várja a hölgyeket, ezeken a hétvégéken az ékszerkészítés és a virágkötészet rejtelmeibe avatnak majd be minden érdeklődőt.

– Nagyon fontos, hogy a plakátokon is megjelenő programokkal nemcsak a turistákat szeretnénk megszólítani, hanem a gyulaiakat is. A kastély esetében a hímzésről és a virágkötészetről szóló Női szalon kisközösségként működik, akár egy szakkör. A Játékos szalondélutánon előkerülő társas- és kártyajátékok sem csak a városban vendégeskedőknek, hanem a helyieknek is érdekes, izgalmas lehet. Ugyanez igaz a barokk kori alkotóházra, valamint a régi idők filmjeire. A Pincetárlat kastélybelépővel látogatható, de mivel a gyulaiak féláron tekinthetik meg valamennyi gyulai kiállítótér kínálatát, érdemes egy szombat délutánt a kastély bejárására szánni, összekötni az egyébként nem látogatható – csak a Múzeumok Éjszakáján és havonta egyetlen szombat délutánon kinyitott – pince megtekintésével – részletezte programjaikat Fábián Tamás.

A gyulai várban továbbra is a hónap minden második és utolsó hetében ismétlődnek a programok 10 órától kora délutánig. Életre kel a kovácsműhely, ahol Árgyelán János munkáját figyelhetik meg testközelből a vendégek, emellett 10 órától reneszánsz alkotóház, 11-től pedig solymászbemutató várja a gótikus építmény látogatóit. A várbelépővel élvezhető programok sorát 13.30-kor Történelmi séta címen hangulatos tárlatvezetés zárja a gyulai várban.

 

____Eredeti-szorolap1_20170106_garantaltprvar_A5.jpg

 

 

 

____Eredeti-plakat_20170106_garantaltprogr_50X70.jpg

 

 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)