Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Jó volt újra érezni az Erkel-feelinget

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Fodor GyörgyMAGAZIN • 2016. november 21. 10:00
Jó volt újra érezni az Erkel-feelinget
Negyedik alkalommal szervezték meg az Erkel gimnázium alapítványi bálját
Szerencsére már hagyományosnak mondható, hogy megrendezték a Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégium Alapítványi Bálját. A negyedik bál fővédnöke dr. Patyi András, egykori „erkeles” diák, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora, a Nemzeti Választási Bizottság elnöke volt. A bál mindig alkalmat teremt arra, hogy a szülők, civil szervezetek és pedagógusok ne csak formálisan találkozzanak, hanem legfőképpen – az erkölcsi mellett – anyagi támogatásukról biztosítsák a feltörekvő, tehetséges vagy éppen a szociálisan rászoruló, halmozottan hátrányos helyzetű tanulókat.
____Eredeti-2016alapitvanyi4.jpg

A bálon valamennyi generáció képviseltette magát 

Fotó: Gyulai Hírlap 

Dr. Patyi András beszédében kihangsúlyozta, hogy rendkívül örül annak, hogy támogathatja egykori iskoláját. Emlékezetében felidézte a legendás Miskolczy László tanár úr tanításait, amelyet egy kínai közmondással kiegészítve tanulságul adott közre: a pedagógus szeresse a munkáját, és akkor egy életen át boldog lehet.

Köszöntő szavakat mondott dr. Erdészné Németi Anikó is, aki az Erkel Ferenc Gimnázium Alapítvány frissen megválasztott kuratóriumi elnökeként szólt a vendégekhez. Öröm volt hallani, hogy mennyi terve van az idén átalakult kuratóriumnak: tehetséggondozás, pályáztatás, diákok versenyzésének, utazási költségeinek támogatása, virtuális közösségépítés, honlapindítás, iskolai eszközök, körülmények javítása.

Jó érzését fejezte ki Szűcs Levente, a gimnázium igazgatója is, hiszen évek óta jelentős anyagi hiánnyal kell megküzdenie az oktatásügynek. Felhívta a figyelmet, hogy az Erkel Ferenc Gimnázium Tehetségeiért Alapítvány támogatásával szintén segíthetnek a diákoknak. A gyulai civileknek hála eddig is már számos tanuló jutott el országos versenyekre, amellyel öregbítették alma materük hírnevét.

A köszöntőket a gimnázium tehetséges diákjainak műsora követte. A jelen lévő bálozók Tóth Zsófia, Nicoara Eszter, Szabó Gabriella, Torma Tamás, Juhász Áron és Farsang Bendegúz néptánctudását és hagyományőrző ruháikat csodálhatták meg. Pelle László 11.B osztályos tanuló szintetizátorkísérettel az Omega együttes Babilon című számát adta elő erősen X-faktor-gyanús beleéléssel. Kóra Katalin Bianka 12.C osztályos, nemrég négyszeres Simonyi-díjassá előlépett tanuló Simonyi Imre Zokogás mélyhegedűre és dobokra című versét tolmácsolta. Mészáros Gergő 11.B osztályos tanuló harmonikán Raimonds Pauls–S.Nagy István Millió rózsaszál, valamint James Last Biscaya című számait játszotta. Utóbbinál Tar Dániel Attila és Kiss Bendegúz kísérték gitáron. Dihel Vivien 10.A és Vascán Violetta és Sándor Dorka 9.D osztályos tanulók modern tánctudásukat prezentálták lehengerlő dinamikával. Az aranytorkú Márk Cintia 10.D osztályos tanuló Adele Set fire to the rain című számát énekelte el. A műsor zárásaként csodálatos ruhakölteményekben angolkeringőt táncoltak: Gyarmat Krisztina és Bácsi Sándor Gábriel, Gulyás Boglárka és Szegedi Krisztián, Hankó Dóra és Balogi Zoltán, Fabisz Dorina és Kocziha Ádám. Szívmelengető volt látni, hogy mennyi tehetség érik, fejlődik, bontakozik ki az intézmény falain belül és azon kívül is. A jelenlévők igazán büszkék lehettek az Erkelre.

Az est hangulatáról a finom vacsora után (DJ) Ravasz Attila, a gimnázium volt diákja, felavatott „elsős apuka” gondoskodott. Az éjfél utánig tartó táncmulatság során kiderült, hogy a bevétel ugyan a fiataloké, de a világ még mindig nem csak a 20 éveseké. Sok egykori „erkeles” és régi osztálytárs futott újra össze, így a bál átlényegült egyfajta – generációkat átívelő, nagy – osztálytalálkozóvá. Jó volt újra érezni azt a bizonyos Erkel-feelinget, amit csak az ismer, aki oda járt, és az érezhet, aki oda fog!

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)