Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Mézes volt a reggeli a Magvető Református Általános Iskolában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2016. november 18. 13:00
Mézes volt a reggeli a Magvető Református Általános Iskolában
Az intézmény harmadik alkalommal csatlakozott az országos programhoz
Immár harmadik alkalommal csatlakozott a Magvető Református Általános Iskola a mézfogyasztást népszerűsítő országos programhoz, amelynek keretében mézes reggelivel kedveskedtek a diákoknak, akik dalokkal és versekkel köszöntötték az iskola vendégeit. A rendezvényen jelen volt Árgyelán János, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület Békés megyei szaktanácsadója, valamint Gajda Róbert, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott is.
____Eredeti-DSCN4841.JPG

Mézes nap a gyulai Magvető Református Általános Iskolában 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter 

Árgyelán János (balról), Schriffertné Szigeti Judit és Gajda Róbert 

– 2014-ben kerestek meg minket először a méhészek, hogy szeretnék, ha csatlakoznánk az országos kampányhoz – mondta Schriffertné Szigeti Judit munkaközösség-vezető.

– Nagyon örültünk a felkérésnek, illik az iskola egészségnevelési programjába. Minden évben, novemberben tartjuk az egészséghetünket, ilyenkor a gyermekek elé tárjuk az egészséges táplálkozást is, ezt segíti a reformkonyhánk is. A mézkóstolás egy rendkívül jó dolog, hiszen új ízekkel találkozhatnak, az előadásokból pedig megtudhatják, hogy miből készül a méz, és hogyan lehet felhasználni. A gyerekekkel előre készülünk az eseményre, igyekszünk a tudásanyagukat összeszedi és bővíteni, ők pedig mondókákkal, dalokkal és versekkel készülnek, illetve az ebédlő díszítése is az ő kezük munkája.

A gyerekek mondókákkal, dalokkal és versekkel is készültek a programra

Árgyelán János kifejtette, hogy a rendezvény a Földművelésügyi Minisztérium és az Országos Magyar Méhészeti Egyesület közös szervezése. A mézes reggeli kilenc éve indult el Szlovéniából, három éve pedig Magyarország is átvette a kezdeményezést. 2015-ben már több mint ötszáz intézményben körülbelül százezer gyermek vett részt a programon. A cél, hogy felhívják a figyelmet a reggelizés és a mézfogyasztás fontosságára, illetve, hogy bemutassák a méhek életét.

A szaktanácsadó kiemelte, hogy a megyében több mint 1300 méhész tevékenykedik, ez összesen 70 000 méhcsaládot, Gyulára levetítve nagyjából 6000 méhcsaládot jelent.

– Külön öröm, hogy egy olyan eseményen találkozhatok veletek, amelyen egy mézes reggelit költünk el együtt – címezte a diákoknak Gajda Róbert. – 2014-ben is itt voltam, amikor indult a kezdeményezés. Gyulán még négy intézmény van, ahol hasonló keretek között reggeliznek együtt a gyerekek, a megyében összesen harminchét helyen.

A kormánymegbízott megnyitója után az iskola diákjai adta elő egy énekes-verses műsort, majd hozzáláttak a mézes kenyerek elfogyasztásához, amely után Árgyelán János tartott előadást a különböző mézfajtákról, a méz előállításáról és a méhekről. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)