Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gedeon liba bájos ducisága nyerő volt Németvároson

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. MAGAZIN • 2016. november 12. 17:00
Gedeon liba bájos ducisága nyerő volt Németvároson
Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik!
Huszonnegyedik alkalommal rendezett Márton-napi ünnepség a Németvárosi Óvoda Gyulán, ezúttal november 11-én. A 2016-os év kiemelten fontos Szent Márton szempontjából, hiszen idén ünnepeljük születésének 1700. évfordulóját.
____Eredeti-_MG_1752.jpg

ő gedeon, a bájos duci liba

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

A hagyományoknak megfelelően süteménnyel és forralt borral, valamint az ilyenkor elengedhetetlen libafalatokkal várták a vendégeket az óvoda dolgozói. A hiedelem szerint, aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik. Az óvoda udvara igazi ünnepi térré alakult, egymást érték a süteményes standok, rengeteg gyermek és felnőtt körözött, hogy mindenhonnan elcsípjen egy-két jó falatot.

Az ünnepség a szokásos lampionos felvonulással folytatódott, a sort pedig a Márton-napi lúd vezette. A németvárosi templom mellett, az Apor téren gyűltek össze az ovisok és a Gyulai Implom József Általános Iskola tanulói. Köszöntőjében Megyesiné Pflaum Márta, Gyula Város Német Nemzetiségi Önkormányzatának elnökhelyettese azt mondta, hogy Szent Márton példát mutatott életével és cselekedeteivel, és szeretnék, ha mindenki fontosnak tartaná mások megsegítését.

A megnyitó után az Implom iskola diákjai adtak elő zenés műsort, majd a Németvárosi Óvoda dolgozói szórakoztatták a közönséget egy árnyjátékkal. A legnehezebb lúd díját dr. Illyés József adta át. A tavalyi győztes is indult, de ezúttal egy hajszállal lemaradt a dobogóról: az idei győztes egy Gedeon névre hallgató liba lett, aki 11,8 kilogrammos súllyal nyerte meg gazdájának, Sebestyén Sándornak.

Az ünnepséget a jelenlévő Mártonok köszöntése és a Márton-napi dal közös éneklése zárta.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)