Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Simonyi Imre Emlékversenyt rendeznek Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2016. november 10. 17:00
Simonyi Imre Emlékversenyt rendeznek Gyulán
A diákok versmondó, versmegzenésítő és versillusztrációs versenyen vehetnek részt
Idén már tizenhatodik alkalommal rendezi meg a Simonyi Imre Emlékversenyt a Karácsonyi János Katolikus Gimnázium november 11–12-én. A hagyományos versmondó verseny mellett, versmegzenésítő és versillusztrációs megmérettetésen is részt vehetnek az érdeklődő diákok.
____Eredeti-karacsonyi_gimi.JPG

A Karácsonyi János Katolikus Gimnázium 

Fotó: Gyulai Hírlap – Oláh Szabolcs 

Az Emlékverseny megnyitójára és a versmegzenésítő produkciók bemutatkozására november 11-én, pénteken 17 órától kerül sor a Mogyoróssy János Városi Könyvtárban – tudtuk meg Dávid Péter szervezőtől. Mint mondta, minden alkalommal egy műsorral nyitják meg a rendezvényt, ezúttal Lovas-Tóth Kata és Baracsi István ad rendhagyó irodalomórát.

A versmondás és az illusztrációs verseny eredményhirdetése november 12-én, szombaton lesz. Utóbbi díjazottjait 8.30-kor hirdetik ki, majd következik a versmondó verseny, amely 9 órától 12 óráig tart majd.

Dávid Péter elmondta, hogy igyekeztek a zsűribe olyan embereket válogatni, akik értenek is a versekhez, így a Karácsonyi János gimnáziumból és az Erkel Ferenc gimnáziumból érkező magyartanárok bírálják majd a diákokat. Olyanokat is szerettek volna felkérni, akik személyesen ismerték Simonyit, így jelen lesz Kanka Andor és Petróczki Zoltán is. A választott versnek idén 1956-hoz kell kapcsolódnia, ezért az Október 23. Alapítványt Bagyinszki Zoltán és Fodor György fogja képviselni.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)