Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Újra megrendezik Gyulán az ’56-os emlékversenyt

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. KULTÚRA • 2016. október 21. 11:30
Újra megrendezik Gyulán az ’56-os emlékversenyt
Az indulókat október 22-én mutatják be és díjazzák a városi könyvtárban
Immár negyedik alkalommal rendezi meg az Október 23. Alapítvány az ’56-os Művészeti Emlékversenyt október 22–23-án, a 60. jubileumi évben. Az alapítvány, Gyula Város Önkormányzata és a POFOSZ mellett idén a Gyulai Művésztelep Egyesület tagjai és a Közép- és Kelet-Európai Történelem és Társadalom Kutatásért Közalapítvány is támogatják a rendezvényt.
____Eredeti-1956_emlekmu.jpg

Képünk illusztráció 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A szervezők elmondása szerint a részvételi arány és a téma változatos bemutatása azt igazolta számukra, hogy van értelme ebben a témában országos rendezvényt szervezni, idén is mintegy 120 fő jelentkezett a versenyre. A program idén nemzetközivé vált, hiszen Nagyváradról és Szabadkáról is érkeznek diákok.

Három fő kategóriában nevezhettek a versenyezni vágyók: képzőművészetben, vers- és prózamondásban, illetve fotóban. A cél mindhárom esetben az, hogy 1956 eseményeire emlékezzen a pályázó, annak eseményeit és hangulatát idézze meg valamilyen szempontból.

Október 22-én, szombaton 14.30-kor dr. Görgényi Ernőnek, Gyula város polgármesterének a köszöntőjével indul a nap a gyulai könyvtárban, majd beszédet mond M. Szabó András, Gyula 1956-os polgármestere is. A délután folyamán bemutatják és díjazzák a kategóriák indulóit. Másnap a vendégek megtekintik az Almásy-kastélyt, majd részt vesznek a városi megemlékező ünnepségen, ahol közös koszorút helyeznek el.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)