Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Olimpikon látogatott a Magvetőbe

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2016. október 03. 16:30
Olimpikon látogatott a Magvetőbe
Hírek a Magvető Református Általános Iskolából
Iskolánk gyülekezeti háza ismét megtelt tanulókkal szeptember 19-én, hiszen egy, az olimpiát frissen megjárt sportolónő tisztelt meg bennünket jelenlétével Simon Rebeka személyében. Rebeka édesanyja, Török Mariann gyulai, annak idején úszóként szerezte a sikereket városunknak, nagymamája pedig a mai napig itt él Gyulán, így a mindössze 20 éves olimpikon kötődése városunkhoz mélyről gyökerezik.
____Eredeti-simonrebeka_magveto.jpg

Simon Rebeka a gyulai Magvető iskolában 

Fotó: Magvető Református Általános Iskola

Tíz évvel ezelőtt a család Angliába költözött, ahol az édesapa, Simon Miklós kajakedzőként tevékenykedett, és Rebeka életében is első helyen szerepelt a kajakozás, hiszen ekkor már magyar bajnoknak mondhatta magát. A fiatal versenyző a nemrég befejeződött, Rio de Janeiro-ban megrendezett XXXI. Nyári Olimpián Nagy-Britanniát képviselte kajak-kenuban, igen eredményesen, hiszen női K–4-esben 500 méterén ért el hetedik helyezést, a négyes tagjaként.

Simon Rebekát elkísérték szülei is a rendezvényre. Ennek az adta az apropóját, hogy a sportolónőt édesapja készíteti fel a versenyekre, edzőjeként. A rövid bemutatás és bemutatkozás után elmesélte élményeit az olimpiával kapcsolatosan, majd fényképek segítségével betekintést engedett a gyermekeknek a mindennapi életébe is. Megosztotta velünk annak a rögös, de sikeres útnak a történetét, hogy miként jutott el Rióba. Hallhattunk arról is, hogy mennyi lemondással jár az élsport, milyen sok és kemény edzést kell végigcsinálni, mennyire fontos az egészséges és változatos táplálkozás. Mindenért kárpótolta az, hogy sikerült kijutnia az olimpiára, és ott ilyen kiválóan szerepelt. Reményét fejezte ki, hogy sikeres lesz a következő olimpiai ciklusa, és Tokióban is részt vehet a világ legnagyobb sporteseményén. Előadását azzal zárta, hogy ha valaki nagyot álmodik, keményen edz, és mindent megtesz azért, hogy elérje, amit akar, akkor álmai megvalósíthatók.

Ezek után a fiatal hallgatóságtól sorra jöttek a kérdések, amelyekre Rebeka és édesapja nagy kedvvel válaszolt. Diákjaink körében gyorsan népszerű lett a kajakos hölgy, ezt bizonyítja, hogy előadása végeztével szabályosan megrohamozták. Sorra készültek a közös képek, valamint szorgosan osztotta az autogramokat is.

Köszönjük, hogy eljött hozzánk, igen nagy élmény volt! Sportpályafutására és egész életére Isten gazdag áldását kívánjuk! 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)