Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Továbbjutott, de saját magát izzasztotta meg a Termál FC

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2016. szeptember 22. 22:22
Továbbjutott, de saját magát izzasztotta meg a Termál FC
Várfürdő-Gyulai Termál FC–Tiszaújváros FC 1–1 (0–0) – tizenegyesekkel: 6–5
____Eredeti-GYHRCSD_039.JPG

A Várfürdő-Gyulai Termál FC és a Tiszaújváros FC mérkőzése a gyulai sporttelepen 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Labdarúgó Magyar Kupa 6. forduló. Gyula, Id. Christián László Városi Sporttelep. V.: Veizer Roland. Gyula: Krnács–Bogdán, Szántó (Szabó), Ferenczi, Zámbori–Sipos, Okos (Kormos), Nagy (Polonio-Guerreiro), Katona–Styecz, Balogh. Vezetőedző: Őze Tibor.

A Labdarúgó Magyar Kupa fordulóját rendezték meg szeptember 21-én a városi sporttelepen. A Várfürdő-Gyulai Termál FC ellenfele az NB III. keleti csoportjának listavezetője, a Tiszaújváros FC volt. A két csapat ellentétes előjelekkel várhatta a hétközi kupafordulót, hiszen míg a Tiszaújváros egy 6–1-es sikerrel a háta mögött érkezett Gyulára, addig a Termál FC egy rendkívül nehéz 1–1-es döntetlennel hangolt a derbire.

A Tiszaújváros nem a legerősebb kezdő tizenegyével vágott neki a mérkőzésnek, hiszen nem volt az alapcsapatban a hétvégén mesterhármast szerző Kristófi Sándor sem. Ennek ellenére a tartalékosnak egyáltalán nem nevezhető kezdősor előre jelezte, hogy nem számítanak könnyű mérkőzésre.

 

____Eredeti-GYHRCSD_002.JPG

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Az első percek az ismerkedésről és az óvatos játékszervezésről szóltak, egészen a 13. percig kellett várni az első kapura lövésre, amelyet a Tiszaújvárosiak adtak le Krnács kapus kapujára. Az első ágyúlövés mintegy jelzés volt a hazaiaknak, akik bő tíz perc leforgása alatt két gólt is lőhettek volna. A 14. percben ziccerhelyzetben hibáztunk, a 15.-ben pedig egy szöglet utáni fejes csattant a vendég kapufán. A 22. percben egy újabb fejes ugrasztotta talpra a közönséget. A 23. percben az első igazán komoly vendégtámadás következett, aminek a végén a tiszaiak vették célba a szomszédos ház tetejét. Ezt követően a meddő mezőnyjáték percei következtek, amiben a hazai gárda kereste az indulás lehetőségét, ám ebből a vendégcsapat profitált, amikor is a 33. percben egy szöglet utáni szituációból közelről vehették célba a gyulai kaput. A csapatok 0–0-val mehettek az öltözőbe, aminek a játék képe alapján 2–0-nak kellett volna lennie.

 

____Eredeti-GYHRCSD_019.JPG

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A második félidőben a Tiszaújváros csapata magasabb fokozatra kapcsolt, és az 51. percben Somogyi révén meg is szerezték a vezetést (0–1). Ám egy perccel később egy kőkemény lövés jelezte, hogy a fürdővárosiak újra visszaszálltak a csatába. Az 55. percben Okost váltotta az a Kormos, akinek helyét a csapatban több szurkoló is megkérdőjelezte már. A mai napon azonban tökéletes cserének tűnt, hiszen meg tudta tartani az erős felépítésű védők között a labdát, és ebből a szélek vezethettek támadásokat. Ennek megfelelően a 72. percben Balogh bombaerős lövését paskolta ki Herceg kapus. A 82. percben Kormos hallgattatta el a kétkedőket, amikor szabadrúgását szinte természetes mozdulattal tekerte a „tiszai” kapuba (1–1).

 

____Eredeti-GYHRCSD_014.JPG

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A rendes játékidőben már nem esett több gól, így a csapatok készülhettek a hosszabbításra. A kétszer 15 perces hosszabbításban sem esett gól, így jöhettek a tizenegyesek, amiben a Termál FC játékosai voltak a jobbak, így 6–5-re megnyerték a mérkőzést, és készülhetnek a következő fordulóra.  

 

____Eredeti-GYHRCSD_062.JPG

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)