Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Virtuálisan is bejárhatjuk az Almásy-kastélyt

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2016. szeptember 22. 23:00
Virtuálisan is bejárhatjuk az Almásy-kastélyt
A különleges programmal bárki megnézheti a kiállítást
Az Almásy-kastély új szolgáltatásáról tartott sajtótájékoztatót szeptember 22-én dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere, Dombi Ildikó, az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum NKft. ügyvezető igazgatója, valamint Hrabetz Gyöngyi, az Alpok Trade House Kft. tulajdonostársa. A Google Maps Street View „See Inside” alkalmazásának kiterjesztésével már nemcsak a város utcáit járhatjuk be, de a kastély falai közé is bemehetünk. Megtudtuk, hogy a kastélyon kívül a vár, később pedig az összes közművelődési intézmény csatlakozik a kezdeményezéshez.
____Eredeti-_MG_2736.jpg

Képünkön (balról jobbra): Hrabetz Gyöngyi, dr. Görgényi Ernő és Dombi Ildikó

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Dr. Görgényi Ernő kifejtette, hogy a látogatóközpont már így is különleges hely, hiszen országos szinten olyan egyedülálló technológiákat alkalmaznak, mint például a holoprojektoros megjelenítés. A polgármester kiemelte, hogy innovatív szemlélet jellemzi a kiállítás működtetését, amely tovább bővül azzal, hogy csatlakoznak a Go2maps projekthez, és így talán a világ olyan sarkaiba is eljut a kastély és kiállításának híre, ahol nem tudnának róla.

Hrabetz Gyöngyi azt mondta, hogy amikor a fiatalok Pokémonokra vadásznak a telefonjukkal, akkor meg kell ragadni a lehetőséget, hogy a virtuális téren keresztül jussunk közelebb a tizenéves generációkhoz, és ilyen formában eljuttatni hozzájuk a történelmet és az érdekességeket. Ezeket „virtuális gombostűk” segítségével ismerhetik meg az érdeklődők. Ezek mutathatnak az adott hely közösségi oldalára, elirányíthatnak egy szállásfoglalással foglalkozó platformra, de érdekességeket, történelmi adatokat vagy akár a helyszínen készült videókat is rendelhetnek hozzájuk.

Dombi Ildikó még hozzátette, hogy remélik, ezzel csak növekedni fog a kastély látogatóinak száma, hiszen tapasztalatuk szerint a közösségi médiában való szereplés növeli népszerűséget.

Az alkalmazás már elérhető és kipróbálható az Almásy-kastély Facebook-oldalán vagy a Google Maps segítségével.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)