Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Vízi turisztikai fejlesztések várhatók Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2016. szeptember 02. 16:00
Vízi turisztikai fejlesztések várhatók Gyulán
Kálmán Tibor: az Egy hajóban evezünk vízitúra a pályázati lehetőségek kibővítésében is segítheti a térség településeit
Nemrég zajlott le az Egy hajóban evezünk elnevezésű kétnapos vízitúra. A rendezvény céljáról és üzenetéről kérdeztük Kálmán Tibor főszervezőt, Békés város alpolgármesterét, aki maga is végigevezte a két napot családjával.
____Eredeti-egyhajoban_bekesialpolg.JPG

Kálmán Tibor, a túra főszervezője családjával evezte le a távot 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos 

– Mi az üzenete és a célja az Egy hajóban evezünk vízitúrának?

– A túrának az a célja, hogy a Körösöket népszerűsítsük, akár a helyi lakosok körében is. A túrára egyébként jönnek messzebbről is, Budapestről vagy Győrből is vannak indulóink. Szeretnénk, hogy visszatérjenek ide, és megismerjék a Körösöket, mert bár itt élünk mellette, de nagyon sokan évente egyszer, ha látják. És természetesen országos szinten is szeretnénk ezt propagálni. Úgy gondolom, hogy ez a vízitúra, amellett, hogy nagyon jó hangulatban telik el, abban is segíthet minden településnek, hogy a pályázati lehetőségeit kibővítse. Ennek a túrának is köszönhető az, hogy nagyon jó esélyünk van arra, hogy jövő tavasszal igen komoly fejlesztések valósuljanak meg Gyulán is.

– Szombaton érkeztek Gyulára a túrázók. Hogyan érezték magukat nálunk?

– Nagyon jól sikerült az első napunk, csodálatosan jó időben tudtunk elindulni. Százegy fővel szálltunk vízre és kötöttünk ki Szanazugban. Mindig jól érezzük magunkat Gyulán, nagyon kedves volt most is a fogadtatás. Dr. Görgényi Ernő polgármester úr is evezett már velünk, tavaly Alt Norbert alpolgármester úr volt velünk, idén pedig Kónya István alpolgármester úr bocsátott vízre minket.

– Milyen üzenetet küldene a gyulaiaknak?

– Gyula és környéke nagyon szép környék, nagyon tudom ajánlani mindenkinek. Azt üzenem a gyulaiaknak, hogy minél többet menjenek el a kisökörjárási fogadóbázishoz.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)