Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ismét egy hajóban eveznek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2019. június 29. 18:00
Ismét egy hajóban eveznek
Hamarosan kormányprogram indul a bejárható Körösökért

Újra evezőt ragadott az Egy hajóban evezünk vízitúra mezőnye június 29-én, hogy tizenharmadik alkalommal fedezze fel a Körösök vidékét. A hagyományos megmozdulás résztvevői Gyuláról indultak neki a kétnapos barangolásnak.

Tizenharmadik alkalommal evezik végig a hagyományos távot

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Csaknem száznegyvenen ültek hajóba, hogy Kálmán Tibor, békési alpolgármester vezetésével nekivágjanak a kétnapos Körösök menti „csavargásnak". A gyulai, békési és az ország több városából érkezett csapattagok a gyulai Kisökörjárási fogadó- és információs központban szálltak vízre, majd a mezőny először Doboz-Szanazugnál tartott pihenőt, ahol kellemes ebéd várta a hűs habokat szelőket. 

Ahogy azt Kálmán Tibor elmondta, az Izsó Gábor, Békés város polgármestere által megálmodott kezdeményezés a Körösök színpompás tájait és a vízi turizmus népszerűsítését tűzte zászlajára a közös természetjárást.

– Nagyon fontosnak tartjuk, hogy mindenki megismerje a Körösök vidékét és az emberek tudják, hogy akár biciklivel, akár vízi úton érkeznek hozzánk, biztosan kellemesen fogják magukat érezni.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

A békési alpolgármester kiemelte, hogy az ilyen összefogások segítették azt a lehetőséget is, hogy több mint 400 millió forintnyi támogatás érkezett eddig a Körösök vidékének fejlesztésére, a kormány pedig nemsokára elindítja a Bejárható Körösök programját is.

A hajóraj a gyulai pihenő után Békés felé vette az irányt, ahonnan másnap Köröstarcsára érkezik. A vízitúra utolsó állomásán egy kiadós ebéddel zárul majd a Körösöket felfedező „csavargás".

GYULAI HÍRLAP • 2019. június 29. 18:00
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)