Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Rock and Roll bulin táncoltatták meg a gyulaiakat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.KULTÚRA • 2016. augusztus 15. 10:00
Rock and Roll bulin táncoltatták meg a gyulaiakat
A Világóránál Balogh István gondoskodott a zenéről és a jó hangulatról
Minden szabadtéri buliján tömegeket mozgat meg táncos latin diszkójával Balogh István, az esemény ötletgazdája. Augusztus 13-án sem történt ez másként, a hűvös esti idő ellenére sokan összegyűltek a Világóránál tartott Rock and Roll és Latin Party elnevezésű rendezvényen. Mint megtudtuk: 2009-ben kezdődött a városi rock and roll bulik sora, amiket az évek során többször videóvetítéssel, tánctanítással, jelmezes beöltözéssel egészítettek ki a szervezők.
____Eredeti-alap__16_.jpg

Buli Gyula belvárosában 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Ezúttal hajnal 2-ig tartott a retróbuli a belvárosban, ahol minden korosztály képviseltette magát, és a helyi erők mellett táncolni vágyó turisták is szép számmal megjelentek. A repertoár mindenki számára ismert táncos muzsikákból állt, így a bulizók a tánc mellett nem ritkán dalra is fakadtak, és együtt nótázták Enrique Iglesias és Shakira slágereit, nem beszélve magyar Fiesta szerzeményeiről és a kihagyhatatlan Hungária-slágerekről.

Balogh István Cooper

– Bulis, magyar fülnek kedves, latin és rock and roll dallamokat igyekszem játszani Komár Lacitól, a Grease zenéin át egészen Gloria Estefanig – részletezte repertoárját Balogh István. – Amióta táncot tanítok, vagyis 20 éve készültem valami hasonlóra, és az ötlet a pesti Ráday- és Közgáz pinceklubokban akkortájt rendezett bulik alapötlete nyomán fogalmazódott meg bennem. Az első bulim Sarkadon a művház pincéjében volt, akkor még nagyjából 20 fős közönséggel és szíjhajtású lemezjátszóval – emelte ki a Cooper néven is ismert lemezlovas.

A nap főszereplője hozzátette: alapelve, hogy olyan zenéket játsszon, amikre párban is lehet táncolni, ehhez nem ritkán a salsa, a rumba, rocky és a csacsacsa ritmusait is előveszi, de estjei mégis inkább az amatőr táncosoknak szólnak.  

– Aki eljön egy ilyen bulira, annak nem kell komoly tánctudással rendelkeznie, pont ez a célom: egy laza összejövetelt szervezni, ahol senki sem érzi feszélyezve magát. Néha, amikor a szervezés is lehetővé teszi, jönnek velem profi táncosok, de az ő dolguk nem a jelenlevők elkápráztatása, hanem az, hogy aktív animátor szerepben bevonják a közönséget is a táncos fiesztába – emelte ki Balogh István, majd hozzátette: remélem, a legközelebbi belvárosi bulimon őket is magammal hozhatom.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)