Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az Olasz meló dallamaival hangolt a közönség a III. Richárdra

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.KULTÚRA • 2016. július 14. 13:45
Az Olasz meló dallamaival hangolt a közönség a III. Richárdra
A zenekar nem először táncoltatta meg a gyulai publikumot
Nem első alkalommal járt már Gyulán a július 13-án újra bemutatkozott Olasz meló zenekar, amely Kecskemétről érkezett városunkba egy kis szerda esti hangulatfokozásra. Az elsősorban zenei átdolgozásokat játszó együttes koncertje végül a meghirdetett 21 órás kezdés helyett 19 órakor indult a várszínházban megrendezett III. Richárd premierje előtt, ám a közönség így is lelkesen fogadta a csaknem egyórás repertoárt bemutató zenészeket.
____Eredeti-GYHRCSD_017.JPG

Az Olasz meló a gyulai vár tövében koncertezett

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A profi zenészcsapat elsősorban funkys, bluesos és  jazzes hangulatú átiratokat készít, hangzásukra láthatóan nagy hatással volt egyik kedvencük, a Toto zenekar is.  Ez alkalommal a csapat főként világslágerekkel és ismert LGT-dalokkal mozgatta meg a nagyérdeműt, és ahogy Olasz Csabától,a zenekar énekesétől megtudtuk, mindezek mellett saját dalokkal is készültek, és nevükhöz hűen újabban olasz slágereket is bemutattak.

Olasz Csaba

– Az olasz dallamok itt Gyulán debütáltak, mert szerettük volna bővíteni a repertoárt, és a névválasztásunk miatt adott volt valami hasonló lépés – részletezte a zenekar énekese.  – A repertoár része a mindenki által ismert Lasciate me cantare, a Volare és egy szép Morandi dal, a Ritornero is. Küzdünk az olasz nyelvvel, de nem akarjuk kihagyni az eredeti szöveget sem, így sokszor érdekességképpen a magyar verziókkal keverve adjuk elő ezeket a nótákat – részletezte Olasz Csaba.

Mint megtudtuk, a két és fél éve alakult együttes tagjai a kecskeméti Katona József Színházban ismerkedtek meg, ahol frontemberük játszott, és egy Bánk Bán előadás után találkozott a szólógitárossal,  akivel egy jó hangulatú sörözgetés közben találták ki, hogy együttest hoznak össze.

– A legnehezebb a dobos megtalálása volt, ahogy talán minden zenekarban. Már az első pillanattól a minőségre törekedtünk, sosem akartunk közepes zenekar lenni. Rendszeresen próbálunk és hangszereléseinkkel megőrizzük a régi hangulatot, de azért igyekszünk egy kicsit maibbá tenni a dalokat, hiszen az eredeti felvételeken megjelenő, recsegős bakelithangzást úgysem tudnánk visszaadni – részletezte Olasz Csaba.

A zenekar tagjai láthatóan jó formában és lelkesen adták elő dalaikat a vár tövében, és hozzátették: remélhetőleg visszatérnek majd Gyulára, ahol a következő alkalommal reményeik szerint teljes repertoárjukat is bemutathatják majd. Addig is melóznak még egy keveset az olasz dalokkal. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)