Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Moziban rögzítette hanganyagát a Synema

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • KULTÚRA • 2016. június 01. 09:00
Moziban rögzítette hanganyagát a Synema
Háromszámos kislemezzel mutatkozik be a gyulai formáció
Kislemezzel mutatkozik be a 2014-ben alakult Synema zenekar. A gyulai formáció vadonatúj, Take 1 című EP-jén három angol nyelvű dal kapott helyet. A hanganyag a helyi No Silence Studióban készültek, a sajátos hangzásért a dobfelvételeket az egykori Gyulai Mozi termében rögzítették. Stílusosan.
____Eredeti-synema01.jpg

A synema

Fotó: Szivos Sándor

A Jurdi Dániel (gitár, ének), Ritter Tamás (gitár), Falaty Bence (szaxofon), Nagy Attila (billentyű, sample) és Nagy Gábor (dob) zenészekből álló csapat több műfajból elegyíti sajátos zenéjét. A reggae, jazz, funky, blues, rock, pop, drum ’n’ bass és ambient hatásokat is megidéző muzsikájuk műfaját összefoglalva pszichedelikus popnak hívják. Ez első hallásra oximoronnak tűnhet, ám a stílus egyediségének jeles bizonyítéka, hogy a látszólag ellentmondó fogalmak valóban összeegyeztethetők.

A zenekar már bemutatkozott több alkalommal szülővárosában és Szegeden is, és természetesen céljuk, hogy minél több embernek megmutassák alkotásaikat, amelyből egyre több és több készül. Az ifjú zenekar kreativitása feltartóztathatatlan, amelyet nemsokára újabb felvételek tanúsítanak.

– Mostanra összegyűlt egy koncertnyi hanganyag, és ezen kívül nagyon sok félkész/kész új szám is van a tarsolyunkban. A kislemezt azért ez a három szám képezi, mert úgy éreztük, elég régóta játsszuk őket, és már kiforrottabbak a többihez képest. Ennek ellenére, a felvételek alatt sok új ötlettel gazdagodtak a dalok. Tehát a stúdiómunkálatok nemcsak a minőségi referenciaanyag miatt voltak hasznosak számunkra, hanem azért is, hogy saját szájízünk szerint minél tökéletesebb formába kerüljöna számok szerkezete és hangzása – mondta a Gyulai Hírlapnak Jurdi Dániel.

A single meghallgatható illetve letölthető a synema.bandcamp.com/releases internetes címen.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)