Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kovács József: az adócsökkentés és az otthonteremtés költségvetése lesz a 2017-es büdzsé

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2016. május 13. 08:30
Kovács József: az adócsökkentés és az otthonteremtés költségvetése lesz a 2017-es büdzsé
Az országgyűlési képviselő a jövő évi költségvetés tervezetéről tartott sajtótájékoztatót Gyulán
____Eredeti-kovacs_jozsef_sajt_16_maj_se.jpg

Kovács József 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

A jövő évi költségvetés tervezete 3,1 százalékos gazdasági növekedéssel, 2,4 százalékos GDP-arányos hiánnyal és tovább csökkenő államadóssággal számol – közölte Kovács József országgyűlési képviselő, választókerületi elnök május 12-ei sajtótájékoztatóján.

Kovács József emlékeztetett rá: a Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter által benyújtott tervezet általános vitája május 11-én kezdődött el. Az országgyűlési képviselő az adócsökkentés és az otthonteremtés költségvetésének nevezte a jövő évi büdzsét.

Mint kifejtette, a sertéshús után a tej, a tojás és a baromfi áfája is 5 százalékra csökkenhet jövőre, az internethasználat és az éttermi szolgáltatások forgalmi adója pedig várhatóan 18 százalékra mérséklődik.

Kiemelte: az oktatásra 270 milliárd, az egészségügyre 167 milliárd, a tb- és jóléti kiadásokra 155 milliárd, a kultúrára 66 milliárd többletforrást terveznek. Emellett tovább nő a rendvédelmi és a honvédségi dolgozók, a felsőoktatásban dolgozók, illetve a pedagógusok fizetése, és a szociális szférában is béremelésre lehet számítani. Ugyancsak tovább folytatódik az életpályaprogram az állami tisztviselőknél és az egészségügyben – tette hozzá.

Kovács József elmondta: kiemelt cél, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan megőrizzék a nyugdíjak reálértékét. Hangsúlyozta továbbá, hogy a családi otthonteremtési kedvezmény és a családi adókedvezmény révén a költségvetés 2017-ben is jelentős forrásokat biztosít az otthonteremtési programra.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)