Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hamburg, Rocchigiani és búcsú a ringtől

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • L. B.SPORT • 2016. május 05. 11:24
Hamburg, Rocchigiani és búcsú a ringtől
Profi bokszgálán jártunk Hamburgban
A hamburgi Schuetzenhalle sportcsarnokában lépett kötelek közé a gyulai T2Ring ökölvívóinak vezetője, Bimbó Lajos április 30-án. Az ökölvívógálán rajta kívül még négy magyar sportoló kapott szerepet.
____Eredeti-BL_1.jpg

nézz a szemembe, a szemembe nézz..., bimbó lajos és Mohammed Al Nasser

Fotó: Gyulai Hírlap 

A Surman Event színeiben Nagy Gyula a német Bjoern Schicke ellen vette fel a kesztyűt. A remek kezdés ellenére egy sajnálatos sérülés is közbeszólt, így a bíró idő előtt leléptette a békéscsabai bokszolót. A további három szereplő mind a GBC övéért indulhatott harcba. A feladatot azonban csak egyiküknek sikerült teljesíteni. Ám kijelenthető, hogy mindhárom versenyző derekasan megállta a helyét a ringben.

Szabó Zoltán, a Toto-Boksz Promotion versenyzője iskolabokszot produkálva nullázta le a helyi Ilhami Aydemirt, ezzel elnyerve az GBC övét.

Bedő Zsófia, a Profibox Promotion fiatal hölgye az egyik nagy kedvenc, Alicia Melina ellen vetette be képességeit, ami ezúttal kevésnek bizonyult. Ám minden menet végig ment, és nem sok hiányzott a sikerhez.

– Jól éreztem magam a ringben, és a célomat elértem, így elégedetten hagyhattam el a ringet – mondta el lapunk kérdésére Bedő Zsófia.

Az utolsó párban következett az igazi nagy csata. Két nagy ember csapott össze Halász Gábor és a kazah származású Issa Akberbayev személyében. A mérkőzés nagy csatát és még nagyobb ütéseket hozott, amiben a kazah volt a jobb, így Gábort a mérkőzés vége előtt kiszámolták. Ebben egy sérülés is nagy szerepet játszott.

– Küzdelmes mérkőzésen, úgy érzem, jól helytálltam – nyilatkozta szűkszavúan lapunknak Halász Gábor.

Bimbó Lajos mérkőzése előtt már lehetett sejteni, hogy talán ez lesz az utolsó profi mérkőzése a gyulai bokszolónak. A Surman Event sportolója, segítője tanácsára, azonnal nyílt sisakos támadásba lendült Mohammed Al Nasser ellen. Ez a taktika nagyon kemény ütéseket eredményezett, a védekezése emiatt háttérbe szorult. Így fordulhatott elő, hogy a kiváló kezdés ellenére egy erős – korábban megsérült – bordára mért ütés után feladni kényszerült a mérkőzést Lajos.

Surman Zoltánnal, az Event tulajdonosával abban egyeztünk meg, hogy a sorozatos sérülések miatt nem versenyzek többé, de a továbbiakban is hatékonyan próbálom segíteni a munkáját. Ennek a visszavonulásnak talán a legjobban a kisfiam és a kedvesem fog örülni, hiszen így egy kicsivel több idő jut majd rájuk is – mondta lapunknak a gyulai bokszedző.

A gyulai öklöző ezután a városban működő T2Ring Ökölvívó és Szabadidősport Egyesület vezetői munkáját viszi tovább főállásban,  illetve csatlakozik a Gyulai Hírlap csapatához, mint sportújságíró. A gála végén még egy rövid beszélgetésre nyílt lehetőségünk Graciano Rocchigianival, a sportág élő legendája üdvözletét küldi a gyulaiaknak! 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)