Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A békéscsabai repülőtéren jártak a Béke sugárúti óvodások

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.MAGAZIN • 2016. április 22. 14:00
A békéscsabai repülőtéren jártak a Béke sugárúti óvodások
Az óvoda egyhetes rendezvény keretében ismerteti meg a gyerekekkel a közlekedési eszközöket
____Eredeti-GYHRCSD_038.JPG

Kis és nagy repülők a leszállópályán

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Több mint száz gyermek látogatott el a Béke sugárúti óvodából a békéscsabai repülőtérre április 20-án. A gyulai nevelési intézményben immár tizennégy éve hagyomány, hogy egyhetes rendezvény keretében ismertetik meg az óvodásokkal a közlekedési eszközöket.  

Antalfai Gábor

A kicsiket Antalfai Gábor, a repülőteret üzemeltető kft. ügyvezetője vezette körbe a területen. A gyerekek láthattak le- és felszálló repülőgépet, beülhettek egy Cessnába, megnézhették a hangárt és az üzemanyagtöltő állomást, valamint egy régi MiG–15-ös vadászrepülőgépet is szemügyre vehettek közelebbről.

– A kisebbek általában nem félnek a repüléstől, sokszor bátrabbak, mint a felnőttek – számolt be lapunknak tapasztalatairól Antalfai Gábor. Az ügyvezető elmondta: a repülőtér nyílt napján a vállakozó kedvű gyerekek is kipróbálhatják a repülést.

Nagy Nerina azt mesélte, a hangárban, a sok repülő között is jól érezte magát, de a legjobban az tetszett neki, amikor az óvó nénijét látta repülni. A hatéves kislány a többi óvodással együtt lentről kísérte figyelemmel a gép felszállását és földet érését.

Becseiné Lock Gabriella tagintézmény-vezetőtől megtudtuk, az óvoda Közlekedési Hetén a gyerekek a régi és a modern közlekedési eszközöket is megnézhetik működés közben: lovas kocsin, vonaton és buszon utaznak, a rendezvény utolsó napján pedig körbebiciklizik a városrészt. 

 

____Eredeti-GYHRCSD_052.JPG

A gyulai vár 350 méter magasból 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)