Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Néha álljunk meg, és csodálkozzunk rá a természet szépségeire

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Szabó EszterKULTÚRA • 2016. április 01. 19:00
Néha álljunk meg, és csodálkozzunk rá a természet szépségeire
Tavasz címmel nyílt fotókiállítás a Gyulai Dürer Albert Általános Iskolában
Egész áprilisban megtekinthető a Gyulai Dürer Albert Általános Iskola aulájában megnyílt Tavasz című tárlat, melyen dr. Tokajiné Kliszek Katalin fényképeit állították ki. Az esemény megnyitójára április 1-jén került sor, és az iskolások is nagy lelkesedéssel vettek részt a képek bemutatóján.
____Eredeti-tokajine_kliszek_katalin_kialler_sze.jpg

A kiállítás megnyitója a Dürer iskola aulájában 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Elsősorban növények, állatok és a fotográfus unokái láthatóak azon a tavaszi összeállításon, amit a Dürer iskolában mostantól egy hónapon át megtekinthetnek a gyulaiak. A képek készítője lapunknak elárulta: akkor kezdett fényképezni, amikor legnagyobb unokája megszületett, és ma már a Székely Aladár Fotóklubba jár, ahol az évtizedek óta fotózó profi művészek segítik őt a munkájában.

Dr. Tokajiné Kliszek Katalin

– Elsősorban jobb technikákat és újdonságokat mutatnak meg nekem. Gyulán járva a legfontosabb helyszíneim az Élővíz-csatorna, de minden vizes tájat szeretek, és családi kirándulások alkalmával is gyakran fotózok – emelte ki a magát amatőr fotósnak tartó dr. Tokajiné Kliszek Katalin.

– A képeim üzenete elsősorban az, hogy akárhol is vagyunk, néha álljunk meg, és csodálkozzunk rá a természet szépségeire. Nézzünk fel vagy le, mindenhol szépségeket látunk: virágokat, a kék eget, a hangyákat, akik épp a morzsákat szállítják, jó ezekre rácsodálkozni – emelte ki a nap főszereplője.

Az esemény megnyitója egy düreres tanuló tavaszváró versével indult, majd Karácsonyné Takács Nóra, az intézmény igazgatóhelyettese kívánt mindenkinek kellemes és tartalmas délutánt. Üdvözlő szavaiban kiemelte: a képek készítője korábban 10 éven át dolgozott az iskolában, így külön öröm számukra, hogy egy régi kolléga képeit mutathatják be az aulában.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)