Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Majd harminc éve rúgják a bőrt a gyulai lakótelepen

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.MAGAZIN • 2016. január 08. 18:00
Majd harminc éve rúgják a bőrt a gyulai lakótelepen
Az észak-törökzugi lakók minden évben futballtornát rendeznek szilveszterkor
Huszonkilencedik alkalommal szerveztek futballtornát a lakók az óév utolsó napján Észak-Törökzugban. A lakóteleppel egyidős sporteseményt ezúttal is sokan kísérték figyelemmel, többen a panelházak ablakaiból szurkoltak a játékosoknak.
____Eredeti-GYHRCSD_023.JPG

Focimeccs a panelházak között

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Biró István, a rendezvény szervezője és ötletgazdája lapunknak elmondta: a szilveszteri focigálát közösségformáló szándékkal hívta életre három évtizeddel ezelőtt. A sportszerető lakók hamar egymásra találtak, ki drukkerként, ki játékosként vett részt az évzáró eseményen.

A torna résztvevői

– Ha esik, ha fúj, minden évben összejövünk december 31-én 12 órakor. A résztvevők a meccs után pezsgős-virslis ebéddel búcsúztatják az óévet – ecsetelte Biró István, akitől azt is megtudtuk, a program mára többgenerációssá vált.

– Sokan gyerekként kezdték el rúgni a bőrt az észak-törökzugi focipályán, amit szintén 29 évvel ezelőtt hoztunk létre – idézte fel a szervező. Mint mesélte, néhányan profi futballistává váltak, az MTK-hoz, a Vasashoz és a Gyulai Termál FC-hez igazoltak.  

Biró István hozzátette: a sokak által használt pálya ráncfelvarrásra szorul, az idei rendezvénnyel erre is fel szerették volna hívni a figyelmet.

– A talajrendezés mellett újra kellene füvesíteni a pályát, ebben kérünk segítséget. Reméljük, a harmincadik focigálát megújult pályán rendezhetjük meg – fogalmazott az ötletgazda. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)