Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szalagot tűztek a Karácsonyi János Katolikus Gimnázium végzőseire

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2015. november 29. 11:30
Szalagot tűztek a Karácsonyi János Katolikus Gimnázium végzőseire
Csepreghy Nándor: olyan életet kell élnetek, amiben a saját vágyaitokat valósítjátok meg
Megtartotta szalagavató ünnepségét a Karácsonyi János Katolikus Gimnázium tantestülete és diákjai november 28-án délután. Az ünnepi eseményre a gyulai Vigadóban került sor, és azon vendégként üdvözölhették dr. Görgényi Ernő polgármestert, Petróczki Zoltánt, az iskola korábbi igazgatóját, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatóját, valamint az iskola egykori tanárát, Kónya István alpolgármestert is. Mellettük az eseményen tiszteletét tette az iskola két egykori diákja is: Gajda Róbert, a Békés Megyei Kormányhivatal Kormánymegbízottja és Csepreghy Nándor miniszterhelyettes, a Miniszterelnökség államtitkára.
____Eredeti-GYHRCSD_0008.JPG

Csepreghy Nándor, a gimnázium egykori maturandusa, miniszterhelyettes is köszöntötte a diákokat

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

____Eredeti-GYHRCSD_0006.JPG

Petróczki Zoltánné

 

Petróczki Zoltánné egy Goethe idézettel indította útjára idei végzőseit: „a legtöbb, amit gyerekeinknek adhatunk: gyökerek és szárnyak”. Az igazgatónő kifejtette, hogy a gyökerek lesznek azok, amik ide kötik majd a most végzős tanulókat, a szárnyak pedig a tudásra és a tapasztalatra utalnak, amivel később magasba szárnyalhatnak.

Csepreghy Nándor miniszterhelyettes is köszöntötte a 12-es diákokat. Elmesélte, hogy 14 évvel korábban ő is egy hasonló ünnepségen vett részt az iskolában. A diákok számára két fontos jó tanáccsal szolgált.

– Ez a nap rólatok szól. Olyan életet kell élnetek, amiben a saját vágyaitokat valósítjátok meg. Használjátok tapasztalataitokat, de ne hagyjátok, hogy mások diktáljanak nektek. És tudnotok kell: soha nincs lehetetlen. Az életetek arról szól, hogyan tudtok majd élni a lehetőségeitekkel – hangsúlyozta Csepreghy Nándor.

Gajda Róbert, a Békés Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja azt mondta a diákoknak, hogy a szalagtűzés annak a biztos jele, hogy felnőtté váltatok. Fontos, hogy kellő időben nyúljatok bele a ballagáson a vállatokra akasztott tarisznyába, használjátok tapasztalataitokat és éljetek boldogan, éljetek teljes életet!

Dr. Görgényi Ernő polgármester elsőként a gyulai polgárok közössége nevében fejezte ki jókívánságait, majd hozzátette: fontos, hogy a diákok ne aggódjanak, mert amit a sors tartogat számukra, arra úgysem lehet teljesen felkészülni, ahogy a jövő sem tervezhető mérnöki pontossággal.

A köszöntők után az este egyik fő momentuma, a szalagtűzés következett, amit a diákok beszéde és virágátadása követett. Ezek után szórakoztató előadásokkal telt meg a színpad: a vendégek meghallgathatták Nagy Karolina és Dudás Fanni szavalását, a12. B osztályos fiúk pedig táncprodukcióval készültek. A 12.A osztály paródiája után standard táncbemutatóval és rendhagyó kán-kán előadással is színpadra álltak a diákok. Az osztályok keringője sem maradt ki az idei eseményből.

Az este szalagos főszereplői természetesen a 12.A és 12.B osztály tanulói voltak: Bordás Benjámin, Borgye Gábor, Dudás Fanni, Jámbor Fanni, Judea Bianka, Kilián Zsombor, Kiss Sándor, Korcsok Jenifer, Megyeri Alexandra, Muszka Zsombor, Pápay Petra, Petrás Alexandra, Ráfi Brigitta, Szabó Zsuzsanna, Szilágyi Rita, Szilágyi Zsanett, Szloboda Zsolt, Tóth Evelin, Bojtos András, Boldog Zoltán, Cságrány Ferenc, Csák Andor, Csepreghy Zsuzsa, Csomós Dóra, Czirók Renáta, Ilyés Andrea, Jakab Ádám, Király Krisztina, Malkócs Barbara, Mózes Nadin, Nagy Karolina, Nánási Gergő, Rádai Márton, Süli Szabolcs, Szák Judit.

____Eredeti-GYHRCSD_0075.JPG

a gyönyörű keringő

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

GYULAI HÍRLAP • 2015. december 09. 08:00
Csepreghy Nándor: olyan életet kell élnetek, amiben a saját vágyaitokat valósítjátok meg
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)