Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Újabb honpolgárokat köszöntöttek a gyulai városházán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Cs. É. • HÍREK • 2015. november 02. 18:00
Újabb honpolgárokat köszöntöttek a gyulai városházán
Alt Norbert: képesek vagyunk az elődeinktől kapott örökséget tovább gondozni
– Egy közösség akkor működik, ha vannak vezetői, ha tagjai összetartanak és akkor erős, ha ezt az összetartást nem engedi megbontani. Egy közösség akkor képes cselekedni, ha világosan megfogalmazza céljait és azokat meg is valósítja. Egy közösség pedig akkor virágzik, ha nem feledkezik meg azokról, akik még nem tagjai a közösségnek, de egyszer még azok lehetnek – ezekkel a gondolatokkal kezdődött a polgármesteri hivatal dísztermében csütörtök délelőtt tartott honosítási ünnepség, melyen Alt Norbert alpolgármester köszöntötte hazánk új honpolgárait.
____Eredeti-GYHRCSD_0045.JPG

honosítási ünnepség a gyulai városháza dísztermében 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Az immár törvényesen is magyar állampolgárokká váló jelenlévők számára a Köztársasági Elnöki Hivatal juttatta el a kérelmezett honosítási okiratot, melyet az ünnepség során tett fogadalomtételt követően vehettek át.

Bevezető gondolataival Alt Norbert arra irányította a figyelmet, hogy a hétköznapok által diktált nagy rohanásban gyakran észrevétlenül is átalakul az értékrendünk. A városvezető szerint a mai korban egyre fontosabbá válik annak a kérdéseknek a felvetése és megválaszolása, hogy tudunk-e még adni egymásnak.

– A mai nap ékes bizonyítéka annak, hogy van és tudunk egymásnak mit adni, képesek vagyunk az elődeinktől megkapott örökséget tovább gondozni, óvni és ápolni. A magyar nép képes arra, hogy önmagát mindig újraszervezze, a benne élő emberek pedig a kor megváltozott viszonyainak megfelelően is képesek a belső megújulásra és a közösség védelmére – hangsúlyozta Alt Norbert.

A kérelmük szerint immár dokumentumokkal is magyar állampolgárként igazolt hölgyek számára az alpolgármester egy szál virág kíséretében emléklappal, az uraknak pedig emléklap átnyújtásával tette emlékezetessé a régóta várt, ünnepi pillanatot.

Az ünnepségen Márai Sándor és Wass Albert verse hangzott el, majd Magyarország új állampolgárai a nemzeti himnusz eléneklését követően pezsgővel koccintottak.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)