Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nikula Györgynét köszöntötte a gyulai városvezetés 90. születésnapján

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2015. november 02. 17:00
Nikula Györgynét köszöntötte a gyulai városvezetés 90. születésnapján
Ilonka néni szerint a hosszú élethez fontos a megértés, a szeretet és a család
1925. július 25-én, 90 éve Gyulán látta meg a napvilágot Nikula Györgyné, akit dr. Görgényi Ernő polgármester és Becsyné dr. Szabó Márta címzetes főjegyző köszöntött november 2-án Szép utcai otthonában. Ilonka néni férjével együtt fogadta a városvezetőket, majd jó hangulatban vette át az ajándékait: a tortát, a virágcsokrot és a Magyarország miniszterelnöke által aláírt emléklapot.
____Eredeti-IMG_8755.JPG

Ilonka néni szerettei körében 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Ilonka néninél valószínűleg kevés bájosabb idős hölgy él Gyulán és a környéken. Az ünneplés délutánján tele energiával és vidámsággal fogadta minden látogatóját, és nem győzte mosolyogva a legjobbakat kívánni az őt felköszöntőknek. A találkozón a polgármester köszöntője után azt is megtudhattunk, hogy a házaspár napjai ma is leginkább munkával telnek. Közel harminc tyúk és ugyanannyi pulyka szaladgál a kertben, emellett egy veteményesük és egy tanyájuk is van, amiben ugyanúgy dolgoznak, ahogy régen.

– A tyúkokat eladom vagy levágom, de a kertben is nagyon szeretünk tevékenykedni. Fél óra alatt kint vagyunk a biciklivel, és amit megtermeltünk azt ugyanígy haza is hozzuk – mesélte Ilonka néni. – Mindenkinek ilyen boldogságot és egészséget kívánok! – tette hozzá a szép számmal összegyűlt vendégseregnek.

Nikula Györgyné szülei gyulai földművesek voltak, édesanyját korán elvesztette, ő 54 évesen hunyt el. Egyedüli gyerek volt, testvére nem született. Felnőve, 1945-ben házasságot kötött Nikula Györggyel, aki most 93 éves. Mindketten jó egészségi állapotnak örvendenek, májusban ünnepelték a hetvenedik házassági évfordulójukat. Két lányuk és két fiú unokájuk van, és már három dédunokával is büszkélkedhetnek, akik közül a legidősebbek már 14 évesek.

Ilonka néni szakácsnőként dolgozott Gyulán, a Sörpincében, onnan is ment nyugdíjba. Munkahelyére szívesen emlékszik vissza, mert azt mondja, nagyon jó volt a kollektíva, összetartóak voltak, és sajnálja, hogy már csak kevesen élnek az akkor ott dolgozó kollégák közül. Ilonka néni arra a kérdésre, hogy mi a hosszú élet titka, így felelt: az hogy mindig van valami tennivalónk. És nagyon fontos a megértés, a szeretet és a család is. Az a legeslegfontosabb. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)