Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nem csak Humorfesztivál a Bárkában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • KULTÚRA • 2015. október 21. 09:00
Nem csak Humorfesztivál a Bárkában
A folyóirat 5. számában a humoros szövegek mellett több írást is szentelnek a Gyulai Várszínház nyári évadának
A Gyulai Várszínház VII. Irodalmi Humorfesztiválján elhangzott versek, prózák, slamek adják a Bárka folyóirat legfrissebb, 2015/5. számának törzsét. Elolvashatják immár a szövegeket azok is, akik csak hírből értesültek róla, hogy milyen nagy hatású volt a helyszínen például Hartay Csaba, Orbán János Dénes, Márton László, Pion István és társaik előadása, de leginkább talán a Győrei Zsolt és Schlachtovszky Csaba által előadott, a várkert mögötti nyilvános vécé előtt játszódó dialógus.
____Eredeti-barka_netre.jpg

A BÁRKA 5. SZÁMA

Fotó: Gyulai Hírlap  

A folyóiratot záró Figyelő rovatban is a humorfesztivál öt szereplőjének (Kukorelly Endre, Márton László, Tóth Krisztina, Hartay Csaba, Pion István) legutóbbi köteteiről olvashatunk kritikát.

A Várszínház nyári évadáról két kritika is szól a Színház rovatban, Varga Anikó a Shakespeare Fesztivált elemzi, Adorjáni Panna pedig a Kazohinia és a Psyché című előadásokat. Közöttük olvashatjuk Elek Tibor beszélgetését Kovács András Ferenc költővel, aki a Shakespeare Fesztivál íróvendége volt idén.

A lapszámot Orosz István, a Várszínház nyári kiállításán is látható grafikáival illusztrálták a szerkesztők, és Csanda Máté elemzi, értelmezi azokat. A Műhely rovat másik képzőművészeti írásában Banner Zoltán Az Erdélyi magyar művészet, 1920–1990 című, a nyáron a Magyar Nemzeti Galériában megrendezett nagyszabású kiállítás kapcsán fogalmazza meg gondolatait.

S még mindig nincs vége a színvonalas irodalmi-művészeti olvasandók sorának, ugyanis a lapszám a kortárs magyar irodalom négy születésnapos kiválóságának (Tőzsér Árpád, Bertók László, Tolnai Ottó, Markó Béla) a verseivel indul, s a Műhely rovatban egy-egy elemző, méltató írás is köszönti őket.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)