Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Negyvenéves a zene világnapja

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • M. B. • KULTÚRA • 2015. október 02. 18:00
Negyvenéves a zene világnapja
Színvonalas koncerttel ünnepeltek a gyulai zeneiskolában
Több kuriózumnak számító dallam is elhangzott október 1-jén a gyulai Erkel Ferenc Zeneiskolában megtartott koncerten, melyet a zene világnapja alkalmából rendeztek.
____Eredeti-GYHRCSD_0010.JPG

ünnepi koncert a gyulai zeneiskolában 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A megjelenteket Kepenyes Pál köszöntötte, aki megemlítette: a nyár folyamán megújult a zeneiskola koncertterme, amiért a Gyula Város Polgármesteri Hivatalát illeti a köszönet.

A koncert előtti bevezetőből megtudhattuk azt is: a zene világnapját  1975 óta Yehudi Menuhin hegedűművész és az UNESCO zenei tanácsának a felhívására ünneplik október 1-jén.

Többek között olyan kuriózumokat is megtudtunk, hogy az El Condor Pasa című dalt 2004-ben Peru a nemzeti öröksége részének nyilvánította. Vagy azt, hogy az Ária című darabjának harmonikán való előadásán maga a szerző, Johann Sebastian Bach is meglepődne. Hiszen az első harmonikát jóval a jeles zeneszerző halála után, 1829-ben Bécsben szabadalmazták.

A színvonalas és sokrétű koncerten fellépett a Téglás zenekar, Kapenyes Pál, Czirokné Bischof Ildikó, Papp Izabella, Csontos József, Bihari Valéria, Puskás Sándor, Fekete Katalin, Bakné Kocsis Beáta, Gyalogné Veres Katalin, Sándor Ottó, Veres József, Fábián István, Czeglédi Katalin és Czirok Mihály.

GYULAI HÍRLAP • 2015. október 07. 10:38
Színvonalas koncerttel ünnepeltek a gyulai zeneiskolában
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)