Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A gyulai tószínpadnál is telt ház előtt csendültek föl a varázslatos filmdalok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz.KULTÚRA • 2015. augusztus 11. 18:00
A gyulai tószínpadnál is telt ház előtt csendültek föl a varázslatos filmdalok
A gyulai Erkel Ferenc Vegyes Kar és a békéscsabai Bartók Béla Vegyes Kar híres alkotások zenéit idézte meg
Ismét telt ház fogadta a gyulai Erkel Ferenc Vegyes Kar és a Békéscsabai Bartók Béla Vegyes Kar népszerű filmek zenéit felsorakoztató estjét augusztus 10-én a tószínpadon. A Varázslatos filmdalok című előadást tavaszi premiere óta már egy ízben láthatták a gyulaiak, a csaknem nyolcvan főből álló zenei brigád ezúttal egy igazán hangulatos helyen, a gyulai vár mellett adott egy nagyszabású hangversenyt.
____Eredeti-GYHRCSD_0013.JPG

a gyulai és a békéscsabai kórus a tószínpadon

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Másfél órára Hollywoodba költözhettek a tószínpad nézői, hiszen a kórusok műsorában főleg filmklasszikusok Oscar-díjas szerzeményeinek átiratai csendültek fül. Először a Raindrops Keep Fallin’ On My Head a Butch Cassidy és a Sundance kölyök című moziból, utána következett számos filmzene: a Gyűrűk ura vagy a Titanic betétdala, hallható volt Vangelis műve, az 1492 - A Paradicsom meghódítása című film témája, az Oroszlánkirály 3-ból a Wimoweh, az áhítatos Amazing Grace és a zseniális Ennio Morricone hátborzongató dallama a Volt egyszer egy Vadnyugatból, valamint nem maradhatott ki a Summertime a Porgy és Bess-ből és a Misszió film hatásos dallama sem.

A repertoárt Perlaki Attila hangszerelte és vezényelte, aki évek óta vezeti mindkét kórust. A bájos-tréfás konferansziét Balássy Fanni, az est háziasszonya adta elő. Az esten közreműködött Galambos Hajnalka énekművész. Az énekeseket több hangszeres is kísérte. Nátor Éva és Gál Csaba művésztanárok zongorán, Macskin Dávid és Resetár Attila trombitán, Bereczki Gábor kürtön, Döge Csaba harsonán, Farkas Bálint tubán, Bíró József és Lovas Gábor ütőhangszereken, Szák Kocsis Péter pedig gitáron működött közre a koncerten.

A produkciót ezúttal is siker és ováció kísérte. A géniusz zeneszerzők nagy hatású filmzenéi tálcán kínálták a pátoszt és az azt követő vastapsot, a Különben dühbe jövünk című film mulatságos betétdala pedig nem kevésbé a jókedvet.

GYULAI HÍRLAP • 2015. augusztus 16. 08:50
A gyulai Erkel Ferenc Vegyes Kar és a békéscsabai Bartók Béla Vegyes Kar híres alkotások zenéit idézte meg
Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)