Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Arany Fakanál díjasok lettek a gyulai Viharsarki betyárok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2015. augusztus 12. 09:00
Arany Fakanál díjasok lettek a gyulai Viharsarki betyárok
A csapat hat díjat nyert el a felvidéki gasztrofesztiválon
Ötödszörre lett Arany Fakanál díjas a Viharsarki betyárok csapata a kamocsai Gasztrofeszten. A Szlovákia legnagyobb főzőfesztiváljának tartott versenyről hat díjat hoztak haza a gyulaiak.
____Eredeti-vihars_bety_kamocsa.jpg

a gyulai főzőcsapat benke lászlótól vehette át a díjat

Fotó: Gyulai Hírlap

A versenyre hat országból 250 csapat nevezett be, a Balogh Lajos, Susánszki Erika, Fenesi János, Balogh Róbert és Balázs Albert alkotta Viharsarki betyároknak nemzetközi mezőnyben kellett bizonyítaniuk főzőtudásukat.  

– A marha- és setéspörköltek kategóriájában marhafarokból marhanyelvvel és túrós csuszával készült ételünk, míg a pacalpörköltek kategóriában a sertéskörömmel és csülökkel készített pörköltünk érdemelte ki az Arany Fakanál díjat – avatott be a részletekbe Balogh Lajos. Mint megtudtuk, a 25 fős zsűrinek Benke László mesterszakács is tagja volt.  

A csapatkapitány elmondta: a magyar ételek népszerűsítéséért és a határokon túli magyarsággal való rendszeres kapcsolattartásért az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend díszserlegét is megkapták, emellett a rendezők különdíját, valamint a legszebb öltözékért és a legszebb főzőhelyért járó díjat is elnyerték.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)