Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - NB I.- be jutottak az U17-es gyulai labdarúgók

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • D. Sz. • SPORT • 2015. július 03. 16:00
NB I.- be jutottak az U17-es gyulai labdarúgók
Óriási csatában 1-1-re végzett a rendes játékidőben és a hosszabbításban a Grosics a Bozsikkal
____Eredeti-Mannheim_Dorian.jpg

Mannheim Dorián

Fotó: Gyulai Hírlap

Óriási csatában 1-1-re végzett a rendes játékidőben és a hosszabbításban a Grosics a Bozsikkal, vagyis tizenegyesek döntöttek az NB I.-es tagságról. Ezt Klausz László tanítványai bírták jobban, és 3-1-es sikerüknek köszönhetően ősztől az akadémia 16-os, 17-es és 19-es korosztálya is a legfelsőbb osztályban szerepelhet. CsókaFarkas, Bankó (Galacs), Treiber, MolnárTóth (Juhász), Barbu, Balogh, MannheimBojtos, Povázsai: ők írtak történelmet, legalábbis a Grosics Akadémia szempontjából.

Ez a csapat harcolta ki Gyulán, az NB II.-es bajnokság rájátszásának második körében, a második, mindent eldöntő találkozón a feljutást. A Nyíregyháza nemcsak az első mérkőzésen, hanem a gyulai visszavágón is kemény diónak bizonyult. A szünetben 0-0 volt az állás, a 64. percben viszont már a vendégek vezettek, vagyis ők álltak továbbjutásra. Ez az állapot csak 3 percig tartott, mert Balogh Gusztáv a 67. percben beköszönt, és 1-1-re módosította az állást. Helyzetek itt is, ott is adódtak, de gól már nem született, így jöhetett a hosszabbítás. A ráadásban sem volt eredményes egyik csapat sem, így tizenegyesek következtek. Az első pár 1-1-gyel végződött, miután nemcsak Molnár János, hanem a nyíregyháziak játékosa is belőtte. A második körben a vendégek hibáztak, Barbu Roland viszont nem. Az újabb nyíregyházi hiba után Mannheim Dorián gólja azt jelentette, hogy a Grosics 3-1-re nyerte a kiélezett párharc végén a tizenegyeseket, és megszerezte az NB I-es tagságot. 

– A Nyíregyháza azt a játékot játszotta, amit korábban, nem kombinatív, hanem mélységi átadásokra építettek. Voltak lehetőségeik, de a szerencse ma velünk volt, és színvonalas mérkőzésen, az egész éves, kemény munkát figyelembe véve megérdemelten harcoltuk ki a feljutást. Gratulálok nemcsak a játékosaimnak, hanem az ellenfélnek is! – értékelt Klausz László vezetőedző.
Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)