Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ne hagyjuk túl magasra nőni!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferrenc • MAGAZIN • 2015. június 21. 07:00
Ne hagyjuk túl magasra nőni!
Nyírás után mindig öntözzük meg pázsitunkat, ha módunk van rá, esőszerűen
____Eredeti-fu_freegreatpicture.com.jpg

képünk illusztráció

Forrás: freegreatpicture.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

A cseresznyeszüretelés nem mindig hálás feladat. Főleg ha lépten-nyomon a cseresznyelégy lárváival teli szemeket kell a cefrébe dobni. Mint látjuk, a megelőző permetezéseknek is vannak előnyei. A meggyet nem károsítja annyira, de ugyanúgy védekezzünk ellene.

A tűzelhalás igen jelentősen megtámadta az almaféléinket. Tartsunk készenlétben Cuproxatot, és amennyiben gyanús elszürkülések, barnulások jelennek meg a hajtásvégeken, akkor permetezzünk. Amennyiben erősebb a fertőzés, a beteg ágakat, hajtásokat vágjuk le és égessük el! Természetesen a tűzgyújtást nagyon óvatosan hajtsuk végre! A törvény egyik fele tiltja a tűzgyújtást, a másik, mint a jelen esetben is, előírja. 

A pázsitunk nyírása nagyon fontos feladat. Ne hagyjuk 9–10 cm-nél magasabbra. A nem pázsitfűfélék nem szeretik a gyakori nyírást, ezért egy idő után visszaszorulnak, és nem tarkítják a gyepünket. Még lehet tápanyag-utánpótlást végrehajtani. Ha van lehetőségünk, összetett műtrágyát alkalmazzunk a szélesebb hatáskifejtés végett. Nyírás után mindig öntözzük meg pázsitunkat, ha módunk van rá, esőszerűen, minimum 4-5 mm mennyiségben. Az árnyékosabb helyeken kevesebb mennyiséget adjunk, de a tápanyag-visszapótlást ide is adjuk meg.
Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)