Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Vérpezsdítő dallamokra ropták a szezon utolsó szombat esti táncát a gyulai Vigadóban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Cs. É. • KULTÚRA • 2015. június 14. 16:00
Vérpezsdítő dallamokra ropták a szezon utolsó szombat esti táncát a gyulai Vigadóban
A Gyulai Versenytánc Alapítvány Senior társastánc csoportja ezúttal a szamba és a salsa táncokat mutatta be
____Eredeti-_DSC6433.JPG

érezni a szamba vérpezsdítő ritmusát

Fotó: Gyulai Hírlap – Oláh Szabolcs

Ahogy az iskolákban lassacskán befejeződnek a tanítások, végükhöz érnek a zárt helyen tartott képzések és bemutatók, úgy a gyulai Vigadóban megszokottá vált havi egyszeri Szombat esti tánc oktatósorozat résztvevői is – átmenetileg – szögre akasztják tánccipőiket.

A Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. által február 21-én útjára indított, fokozatosan növekvő érdeklődésre számot tartó programsorozaton a táncos lábú jelenlévők a Gyulai Versenytánc Alapítvány Senior társastánc csoportjának segítségével a legkülönfélébb társastáncok lépéseit sajátíthatták el.

Az elmúlt négy alkalom során az angol- és bécsi keringő lépései, a latin-amerikai versenytánc, a cha-cha-cha látványos figurái is táncparkettre kerültek, a június 13-i, szezont záró alkalmon pedig a szamba és a salsa vérpezsdítő mozdulatai voltak megtanulhatók.

A rendszerint minden alkalommal a profik irigylésre méltó bemutatójával induló foglalkozást ezúttal is a résztvevők tánctanulása, majd közös tánca követte.

____Eredeti-_DSC6409.JPG

A Szombat esti tánc ezúttal is a profik bemutatójával kezdődött

Ez persze mindig jóval többet jelentett lépéskombinációk puszta lekövetésénél, hiszen Szondi József táncoktató markáns személyisége nem csak a mozdulatok átvételére szorgalmazta határozottan a jelenlévőket, hanem észrevétlenül is a klasszikus illemszabályok alkalmazására ösztönzött. Nagy türelemmel javította ki az alapvető tartásbeli problémákat, csalogatta felszínre a táncoló urak férfiasságát, segítette kibontakoztatni a hölgyek nőiességét. Ugyanis a tánc jóval több a tartalmas és kulturált szórakozásnál, ereje testet-lelket felszabadító örömöt ad.

- A tánctanulási időszakban párcserék vannak, utána mindenki eldönti, hogy a szabad táncban kivel szeretne táncolni, de addig megtanulják vagy felelevenítik a tánc közbeni etikettet is – mondta a Gyulai Hírlap érdeklődésére Illikné Kukla Ildikó szervező. – Úgy látjuk, hogy a sorozat elérte az általunk remélt népszerűséget, hisz rendszerint 30 ember mindig kényelmesen tudott táncolni a teremben, miközben az előtérben a gyermekeket is változatos programokkal foglalkoztattuk – fejtette ki a szervező.

Az egyre forróbbá váló nappalok a búcsú alkalmával a táncban is vérpezsdítő ritmusokat hoztak, hisz ezúttal az afrikai eredetű, szaggatott, rövid mozdulatairól ismert szamba, valamint az utcai latin táncokhoz sorolható salsa lépéseivel fűszerezték a szombat esti tananyagot.

Bár a havonta jelentkező Szombat esti tánc Vigadó-beli sorozata őszig szünetel, a ritmust lábukban érzőknek egyáltalán nem szükséges lemondaniuk e kiváló testmozgással járó szórakozásról, hiszen a Gyulai Versenytánc Alapítvány Senior társastánc csoportjának tagjai az Erkel Ferenc Művelődési Közponban csütörtök esténként 18 órai kezdettel továbbra is várják a táncolni vágyókat, ahol 500 Ft/hó ellenében egyénileg foglalkoznak a hozzájuk betérőkkel.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)