Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hazai pályán is megünnepelte 10 éves születésnapját a gyulai Dirty Slippers

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • F. C. • KULTÚRA • 2015. június 14. 13:00
Hazai pályán is megünnepelte 10 éves születésnapját a gyulai Dirty Slippers
A szülinapi nagykoncerten vendégfellépők is feltűntek a Rondella színpadán
____Eredeti-GYHRCSD_0020.JPG

Dirty Slippers a rondella terasz színpadán

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Nagykoncerttel ünnepelte 10 éves születésnapját a gyulai Dirty Slippers zenekar június 12-én, a Rondella terasz színpadán. Az együttes február 13-án indította útnak szülinapi turnéját, melynek gyulai állomásán egy 2012-ben alakult banda is felbukkant a deszkákon.

A hangulatot a budapesti Extensive zenekar – Héjja Krisztián (ének, gitár), Horvay Máté (ének, basszusgitár), Vass Marci (ének, dob) – koncertje alapozta meg. A Dal című műsorban is megforduló, pop-rock és pop-punk stílusát ötvöző trió tagjai zömmel saját nótákkal szórakoztatták a Rondella közönségét.

A Dirty Slippers együttes – Lobó-Szalóky Lázár (ének, gitár), Csongrádi Imre (basszusgitár), Felföldi Zsolt (billentyűk), Nagy István (dob) – ezúttal Bodrogközi Rita énekesnővel kiegészülve lépett színpadra, akivel már nem először dolgoztak együtt a fiúk. Szülinapi turnéjuk keretében – az elmúlt 10 év „dalterméséből” szemezgetve – legkedveltebb szerzeményeiket tűzték műsorra az ünnepeltek. A repertoárt egy-két Republic nóta is színesítette, melyekkel az elhunyt énekes, Bódi László "Cipő" emléke előtt tisztelegtek a zenészek.

- A 2009-es amerikai lemezfelvételünk jelentős mérföldkő volt, mint ahogy az is, hogy az elmúlt években a Republiccal turnézhattunk. 20-30 ezer fős koncerteken játszhattunk előttük, ahol a mi dalszövegeinket is énekelte a közönség, ami mindig szívdobogtató érzés. Három Európa turnén is részt vettünk, tavaly például a Guns 'n’ Roses-sal, a Papa Roach-al és Bon Jovival is turnézó Last Vegas-sal játszhattunk. A Közel Hozzád című lemezünk szintén fontos mérföldkő volt. Ezt George Shilling sztárproducerrel készítettük Londonban. Az album feljutott a MAHASZ albumeladási toplistára és aranylemez lett – idézte fel a banda legnagyobb sikereit Lobó-Szalóky Lázár.

A frontember elmondta, eddig két nagylemezzel rukkoltak elő, ám idén ősszel a Múzsa című, harmadik albumuk is megjelenik. Ezen a korongon fog szerepelni a banda nemrégiben debütált Hableány című szerzeménye is, melyhez a következő hetekben klipet is forgat majd a tíz esztendős zenekar.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)