Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Madridba utaznak a gyulai Erkel Ferenc Gimnázium kupagyőztes lányai

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • F. C. • SPORT • 2015. június 09. 09:00
Madridba utaznak a gyulai Erkel Ferenc Gimnázium kupagyőztes lányai
Az idei Coca-Cola CUP-on az erkeles lányok első, a fiúk hatodik helyen végeztek
A gyulai Erkel Ferenc Gimnázium csapata lett az idei Coca-Cola CUP országos bajnoka leány kategóriában, a Coca-Cola és a Magyar Labdarúgó Szövetség május 30-i kispályás focitornáján. A budapesti Iharos Sándor Margitszigeti Atlétikai Centrumban megrendezett országos döntőbe az iskola fiú csapata is bekerült, melynek tagjai hatodik helyezést értek el.
____Eredeti-11053268_912158018804904_684953817_o.jpg

Országos bajnok lett az erkel ferenc gimnázium leánycsapata

Fotó: Erkel Ferenc Gimnázium

A kupára több mint 800 középiskolás csapat nevezett, melyek közül - körzeti, megyei és regionális döntők után - végül 8 leány és 8 fiú csapat kerülhetett a legjobbak közé. Az országban mindössze két olyan iskola akadt, melynek mindkét csapata döntőbe jutott, az egyik ilyen épp a gyulai Erkel Ferenc Gimnázium volt.

- A fiúkkal most neveztünk először a versenyre, a lányokkal viszont már két éve készülünk, heti két edzéssel. A tavalyi évben a lányok tizenkettedikek lettek, most viszont sikerült megnyernünk a kupát. A fiúkkal hetente egy edzést tartottunk, illetve házibajnokságokat is rendeztünk, melyeken a lányok is részt vettek – mesélt lapunknak a felkészülésről Forrás Imre, a csapatok edzője, testnevelő tanára.

____Eredeti-IMG_7683.JPG

Erkel Girls

Forrás Imre elmondta, az Erkel Girls csapata kiválóan teljesítette a korábbi fordulókat, a regionális döntőből pedig a rúgott gólok alapján jutottak tovább az országos bajnokságra.

- Az első helyért zajló döntőben a Baranya megyei csapat ellen játszottunk. Szerencsére az első három percben átláttuk a taktikájukat, és már a mérkőzés elején gólt tudtunk szerezni. Ez megalapozta a lányok hangulatát, de féltünk attól, hogy egy óvatlan pillanatban egyenlít az ellenfél, a büntetőkből pedig bármi lehet. Három perccel a vége előtt azonban sikerült berúgnunk a második gólt is, és ezzel eldőlt minden. A lányok varázslatosan játszottak, megfogadtak minden taktikai utasítást, és a kiváló egyéni megmozdulások mellett, egységes csapatként tudtak játszani – idézte fel a döntő pillanatait Forrás Imre.

Az Erkel Girls abszolút fölénnyel, 2:0-ra verte baranya megyei ellenfelét, a Széchényis Csaj O.K.-at. A gyulai csapat gólszerzői Csanálosi Anada és Pilán Tímea voltak.

____Eredeti-IMG_7654.JPG

Erkel Bulls

- A fiúknál az egyik kezdőjátékosunk nem tudott pályára lépni, ami nagy érvágás volt a csapat számára. Ha teljes létszámmal tudtunk volna kiállni, biztosan az első háromban végeztek volna ők is. Miután bekerültünk a legjobb hat közé, az első percekben kaptunk egy gólt, amitől mentálisan és fizikálisan is leeresztettek a srácok. De ahhoz képest, hogy több mint 300 fiúcsapat nevezett, és mi először indultunk el ezen a kupán, úgy gondolom, hogy a hatodik hely is szép eredmény – értékelte az Erkel Bulls teljesítményét Forrás Imre.

A díjátadáson a gyulai lányok Belvon Attilától, a magyar U15-ös labdarúgó válogatott edzőjétől vehették át jutalmukat, aki korábban Békéscsabán képezte a focistákat.

Az Erkel Girls bajnokcsapata az első helyért járó kupa és vándorserleg mellett egy nem mindennapi nyereménnyel is gazdagodott. A gyulai játékosok július 10. és 13. között a Real Madrid edzőközpontjába látogathatnak el, ahol a Real Madrid utánpótlásedzőinek irányításával rúghatják majd a bőrt – a külföldi országokban lezajlott kupák győztes csapataival együtt.

A Gyulai Hírlapnak a leánycsapat egyik tagja, Höss Krisztina elmondta, mindössze két éve focizik, de már a tavalyi kupán is tagja volt a csapatnak, melyben többnyire csatár posztot foglal el. A diáklány úgy fogalmazott, az idei tornának izgatottan vágott neki, és még mindig nehezen fogja fel, hogy bajnokok lettek, s hogy hamarosan Madridba repülnek.

Az Erkel Girls csapatát erősítette Csanálosi Anada is, aki már második osztályos kora óta futballozik. A gyulai csapat egyik gólszerzője leány korosztályos válogatott játékos, így már több országos mérkőzésen is részt vett. Mint mondta, a jövőben talán hivatásszerűen is űzné a sportágat, de a továbbtanulás is foglalkoztatja. Csanálosi Anada a kupagyőzelem kapcsán azt mondta, már alig várja az utazást, hiszen még sohasem volt része hasonló élményben.


A Coca-Cola CUP országos döntőjének erkeles játékosai:

Erkel Girls: Pilán Tímea, Csanálosi Anada, Darvasi Dzsenifer, Sugár Ágnes, Höss Krisztina, Tóth Vanda, Fáskerti Emese, Hajdu Tímea, Bada Fanni, Gimesi Klaudia, Bácsi Doroti.

Erkel Bulls: Tóth Péter, Buj Bence, Nánási Zsigmond, Papp Ferenc, Bertalan Balázs, Arató Emil, Bácsi Sándor Gábriel, Kovács Ronald, Megyesi Róbert.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)