Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulavári napok, pünkösdi programok, Szakajtó piac és pszichoszínház Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • MAGAZIN • 2015. május 21. 16:00
Gyulavári napok, pünkösdi programok, Szakajtó piac és pszichoszínház Gyulán
Összegyűjtöttünk egy csokorra valót a magyar kultúra városának programjaiból
Gyula a magyar kultúra városa. És városunk méltó e címre. Bizonyíték rá a temérdek program, ami hétről hétre városunkban zajlik. Mi összegyűjtöttünk egy csokorra valót a következő napok gyulai programjaiból. Nyugodtan csemegézzenek! Ám, ha mégsem jutnak el a kiszemelt eseményre, ne búsuljanak, a Gyulai Hírlapban beszámolunk a programok javáról.
____Eredeti-pszichoszinhaz.jpg

képünk egy korábbi pszichoszínházon készült

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Mogyoróssy János Városi Könyvtár
A Mogyoróssy János Városi Könyvtár kedvelt Világjáró gyulaiak programsorozata ezúttal Finnországba kalauzolja el érdeklődő vendégeit. Fodor Györgynek, az Erkel Ferenc Gimnázium tanárának A szaunától a Nokiáig című előadását május 21-én, csütörtökön 18 órától hallhatják a könyvtár Simonyi-olvasótermében.

Gyulai vár
Pünkösdhétfő napján, május 25-én a gyulai várba invitálja a gyulaiakat és a városunkba érkező vendégeket a Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. A programról itt olvashatnak.

Erkel Ferenc Művelődési Központ
Jótékonysági estet rendez egyik végzős diákjának május 22-én, pénteken 18 órakor  az Erkel Ferenc Művelődési Központban az Erkel Ferenc Gimnázium tantestülete és diáksága. A diákot Harmati Imre Balázsnak hívják, a gimnázium 12.C osztályos tanulója. Fejlődési rendellenességgel, végtaghiánnyal született. Jobb alkarja nem fejlődött ki. Számlaszám: 10402623-00000721-00000004.

Gyulai piac
Ismét részt vehetnek a Szakajtó piac forgatagában május 24-én, vasárnap délelőtt 8-13 óráig a gyulai piac vásárcsarnokában.

Vigadó
Bácskai Juli író, pszichológus-szakértő pszichoszínházának következő epizódját május 27-én, szerdán 18 órától láthatják a Vigadóban. Az előadás címe: Ahány férfi, annyi nő vagyok én. Az est mottója ezúttal is: „Nem a te életedet boncolgatjuk, de beletrafálhatunk. Nem a miénket teregetjük, de nagyon ott leszünk.”

Százéves (Reinhardt) cukrászda
Gombos Ildikó békéscsabai művésztanár alkotásait június 20-ig tekinthetik meg.

Red Hole Music
Swing Rocks címmel a Kontor Band ad nagykoncertet május 23-án, szombaton 22 órától a Red Hole Music nevű szórakozóhelyen. A belépés ingyenes!

Gyulavári kastélykert
Immáron ötödik alkalommal rendezik meg május 22–24. között a Gyulavári Napokat a gyulavári kastély parkjában. Az eseményről bővebben itt olvashatnak.

Régészet napja
A régészet napjához a gyulai Erkel Ferenc Múzeum is csatlakozott. Május 29-én, pénteken 17 órától és másnap 14 órától a gyulai vár körül a végvári időkben kiépült különleges erődítési rendszer védelmi vonalainak jelenleg  is zajló régészeti feltárását tekinthetik meg a résztvevők. Május 30-án, szombaton a Rondellától drótparipán is felkerekedhetnek, hogy nyakukba vegyék a várost, és régész vezetésével végiglátogassák a föld alatt meglévő régészeti emlékeket.

Baptista imaház
A Gyulai Baptista Gyülekezet szervezésében angol nyelvtanfolyam indul amerikai tanárokkal július 27–31. között a gyülekezet imaházában (Gyula, Munkácsy M. u. 1/b). Információ kérhető, illetve jelentkezni lehet a 20/886-0726-os számon vagy a matuzjozsef@gmail.com címen.

Nosztalgia ház
A Pünkösdölő pünkösdelő! című esemény május 23-án, szombaton 10–13-óráig tart a Nosztalgia Házban, ahol a pünkösdi hagyományok megismerésén túl pünkösdi koszorúk készülnek, és nagymama éléstárából ezúttal a boldogi nagyrózsa fánk ínycsiklandó illata várja a betérőket. Belépő 500 Ft/fő.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)