Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nyolc gyulai óvodás képviseli Békés megyét az országos közlekedési vetélkedőn

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • F. C. • HÍREK • 2015. május 20. 09:00
Nyolc gyulai óvodás képviseli Békés megyét az országos közlekedési vetélkedőn
A MINI-KRESZ „Pindúr-Pandúr Ki Mit Tud” versenyre a megyéből a gyulai Béke Sugárúti Óvoda kapott meghívást
____Eredeti-MINI-KRESZ_beke-sgt-ovi-csapata01.jpg

Nyolc gyulai óvodás képviseli a megyét egy országos közlekedési vetélkedőn

Fotó: Gyulai Hírlap – Fekete Cintia

A gyulai Béke Sugárúti Óvoda nyolc lurkója is részt vesz a május 29-i MINI-KRESZ „Pindúr-Pandúr Ki mit tud?” nevű országos vetélkedőn Budapesten. A Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány által szervezett játékos program célja a kulturált és balesetmentes közlekedésre való nevelés segítése. A rendezvényen nemcsak városunkat, hanem egész Békés megyét a gyulai óvodások képviselik majd.

– A gyermekek már nagyon készülnek a versenyre, persze egyébként is mindennap foglalkoznak a közlekedéssel – osztotta meg lapunkkal dr. Becseiné Lock Gabriella tagintézmény-vezető. – A pedagógiai programunkban ugyanis fontos szerepet kap a közlekedési képességek fejlesztése. Olyan képességek fejlesztése, mint a helyzetfelismerő, gyorsasági, döntési és logikai képesség vagy a szem-kéz koordináció. A cél az, hogy a gyermekek önállóan is biztonságosan tudjanak közlekedni.

A tagintézmény-vezető elmondta, óvodájuk külön meghívást kapott az országos versenyre, ami egyrészt annak köszönhető, hogy az intézményben már 40 éve folyik közlekedésre nevelés, másrészt a megyében is egyedülálló közlekedési parkkal rendelkeznek, melyet épp tavaly újítottak fel.

A vetélkedőn Csukás Réka, Erdei Bánk József, Somogyi Lóránt, Kiss Kevin, Arató Zoé, Fehér Marcell, Fodor Zsófi és Bogár Marcell óvodások vesznek részt. Két csapatban dolgoznak majd: négyen elméleti tesztlapot és környezetvédelmi totót fognak kitölteni, míg a többieknek egy kerékpáros ügyességi vetélkedőn kell helytállniuk, ahol a gyorsaságra, a jelzőtáblák ismeretére és a szabályosságra kell koncentrálniuk.

Az ovisokat Bota Flóra készíti fel az elméleti kihívásra, Szilágyi Olivérné pedig a gyakorlati feladatokban segít a kicsiknek.

Dr. Becseiné Lock Gabriella végül hozzátette, a rendőrség autóbuszt biztosít számukra az utazáshoz. A Gyulai Rendőrkapitányság részéről Kissné Rausz Linda rendőr őrnagy, a Gyulai Városi Baleset-megelőzési Bizottság titkára is a csapattal tart a versenyre, akinek nagy szerepe volt abban, hogy a gyulai óvoda részt vehet ezen a megmérettetésen.

– A megyéből egy intézményt delegálhattunk. Vagy egy általános iskolát vagy egy óvodát. Végül a Béke Sugárúti Óvodára esett a választásunk, mivel itt nagyon jól képzettek a gyerekek, és kiválóan ismerik a közlekedési szabályokat. A gyerekek nagyon ügyesek, nem is gondolkodtunk senki másban – fejtette ki lapunknak Kissné Rausz Linda, aki elmondta, Pardi Ildikó rendőr alezredessel, a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság titkárával közösen döntöttek a gyulai óvoda mellett.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)