Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Régi hagyományt élesztett újjá a gyulai Dürer Albert Általános Iskola

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • F. C. • HÍREK • 2015. március 01. 14:00
Régi hagyományt élesztett újjá a gyulai Dürer Albert Általános Iskola
A bál díszvendége az iskola egykori növendéke, a Sony magyarországi kereskedelmi igazgatója volt
Farsangi alapítványi estet rendezett a gyulai Dürer Albert Általános Iskola. Fotó: Gyulai Hírlap - Fekete Cintia

Farsangi alapítványi esten vigadhattak a gyulai Dürer Albert Általános Iskola vendégei február 28-án a Park étteremben. Az intézmény a bál megrendezésével egy sokéves hagyományt kívánt újjáéleszteni, ami szemmel láthatóan sikerült is, hiszen a rendezvényen mintegy 135 fős vendégsereg mulatozott.

A bál megnyitóján Vágó Zsófia 7. b. osztályos tanuló előadásában Reviczky Gyula Bál után című költeményét hallgathattuk meg, majd Kónya István alpolgármester köszöntötte a jelenlévőket.

- Minden egyes bál egy nagyon nemes kezdeményezés talaján gyökerezik. Ez a kezdeményezés az, hogy a tehetséges diákokat valamiképpen segítse az iskola – hangsúlyozta az alpolgármester.

Kónya István kifejtette, a báloknak mindig egy nemes cél a mozgatórúgója. A cél viszont nemcsak azt jelenti, hogy a bevételből szép dolgokat lehessen létrehozni, hanem azt is, hogy a résztvevők a hétköznapi mókuskerékből kiszakadva egy csodálatos estét tölthessenek együtt.

Juhászné Petri Hajnalka iskolaigazgató mindenekelőtt köszönetét fejezte ki a vendégeknek, akik úgy gondolták, hogy a jó szándékú támogatás és az önfeledt szórakozás ötvözhető és így részvételükkel, felajánlásaikkal segítik az iskola alapítványát.

- Úgy gondolom, hogy vannak ügyek, melyeket érdemes támogatni, és ez a jótékonysági est ilyennek számít – emelte ki beszédében Juhászné Petri Hajnalka.

A bál díszvendégeként Rab Sándor, az iskola egykori növendéke, a Sony Magyarországi kereskedelmi igazgatója is szólt néhány szót a sokasághoz. Rab Sándor kiemelte, ez a megtisztelő figyelem kissé zavarba ejtő számára, de az biztos, hogy a felkérés hatására számos emléket elevenített fel magában iskolás éveiről. Rab Sándor úgy fogalmazott, ezek a gondolatok olyan tanárokhoz kötődnek, akik – a szülői segítség mellett – komoly alapot adtak annak, hogy idáig eljuthatott.

Az est hangulatát az iskola lányainak spanyoltánc bemutatója alapozta meg. A zenés produkciót és a vacsorát követően éjféltájt tombolahúzás színesítette a programot. A hajnalig tartó önfeledt mulatsághoz pedig Ravasz Attila retro discója szolgáltatta a talpalávalót.

 

Rab Sándor. Fotó: Gyulai Hírlap - Fekete Cintia
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)